2022-07-10 411 浏览
今日嚟同friends旺角食饭, 想揾个可以倾耐啲的地方就拣咗呢间楼上Cafe。门口有啲难揾,喺登打士街铁火堂旁边嘅巷仔转入去。呢度有好多board game 可以玩,地方唔系好大,所以最好预约左先来。老板见我哋点餐有选择困难症,都会推介菜式。🌱罗勒海鲜意粉上碟闻到好香罗勒味,虾同蚬肉炒得好香,意粉软硬适中,炒得好爽口,用咗少盐少油配方,味道唔会太咸。咖喱安格斯牛柳粒螺丝粉咖喱好香浓,少少辣多多咖喱香,牛柳粒肉质几鲜嫩,唔会炒到过老,螺丝粉亦煮得恰到好处,挂汁唔错。地中海香蒜鸡柳意粉🍝好香蒜味,鸡柳炒得好香,意粉有少少辣好惹味。卡邦尼碎烟肉三文鱼意粉卡邦尼酱汁比出面食到的杰啲浆啲,芝士味好浓郁,唔太食到烟肉,烟三文鱼几大块几新鲜。养生茶喺餐牌入边系揾唔到,系老板推介,我哋叫咗一款润喉茶同一款补气血茶。用料几丰富,气血茶有桂圆、红枣、金盏菊、玫瑰花、黑枸杞等等,具补血补气同暖宫驱寒之效;润喉茶有桂花,菊花,千层纸等等,越饮越回甘。🍑水蜜桃梳打梳打够晒气,几清甜不过冇水蜜桃酸味,偏向少甜配方。

🌱罗勒海鲜意粉

地中海香蒜鸡柳意粉🍝
好香蒜味,鸡柳炒得好香,意粉有少少辣好惹味。

🍑水蜜桃梳打
梳打够晒气,几清甜不过冇水蜜桃酸味,偏向少甜配方。
水蜜桃梳打
2022-07-10