2021-06-05
今日同老公来到尖沙咀呢间楼上素食餐厅,讲明素食我系无咩期望,点知满有惊喜!.餐厅装修走白紫色格调,坐位也几舒服🥰食物上枱,完全睇唔出系素食!悠蔬食小食拼盘 $158一上来完全睇唔出系素食,绝对系似泰式小食拼盘😂一共有五款,全部炸得几好,第一次食吉列牛油果🥑,紫菜包住牛油果外脆内软几好食,酥脆腐皮卷口感烟烟韧韧,泰式哈饼、如饼味道真系模仿得好似,只系口感唔同左,酥炸蒟蒻也相当不错,全部点泰式辣酱都好好食呀😋泰式凤梨炒饭 $108同平时食的好唔同无咁油腻,味道好泰式风味但口感又好湿润几得意,食落口有d脆脆口感好特别,jo非常喜欢呢好好食!泰式奶茶千层班戟 $48呢个真心几好食,唔太甜泰式奶茶味又出,正😋清润苹果雪梨汁 $45好健康的鲜榨果汁,好清甜好fresh,喜欢🥰.完全无谂过素菜都可以整到咁好食,唔讲我以为自己食紧泰菜😂素食的朋友一定要来试下,相当有质素👍🏻
悠蔬食小食拼盘 $158
泰式凤梨炒饭 $108
泰式奶茶千层班戟 $48
呢个真心几好食,唔太甜泰式奶茶味又出,正😋
清润苹果雪梨汁 $45
好健康的鲜榨果汁,好清甜好fresh,喜欢🥰