2023-07-05
餐厅系永吉街呢条横巷入面,地点都几方便。餐厅虽然铺头细细,但睇得出装修都花左心思,放左好多越南色彩的画同帽。一食之下,超级惊喜,样样都好地道好好食,原来系正宗越南人主理。鹅肝酱牛肉法包套餐$68 呢个系即叫即焗,所以要等一阵。职员叫我地要衬热食。一咬落去,法包面超级脆!但入面系好松软,真正的外脆内软😍真系未食过咁高质素的法包!听到职员同食客的对话,原来法包系餐厅揾人订做,根据餐厅自己的食谱,难怪咁好食!入面的馅料都十分丰富,烤牛肉份量惊人,好香口惹味,加埋灵魂的鹅肝酱,咸咸香香,另外仲有酸菜,成个配搭系💯🤤配餐好抵食,价钱已经包左一杯热饮,性价比一流!招牌火车头汤檬$90 原本想叫蕃茄蟹肉汤檬,但原来中午就卖晒,下次要早d黎。但呢个火车头汤檬都好好食😋汤底好清甜,应该用左好多牛骨,牛肉同香料煲成。面头仲加左大量牙菜,金不换,葱,洋葱提升层次。入面的配料好丰富,有熟牛,牛根,牛栢叶,牛丸同生牛肉。最钟意生牛肉,入口嫩滑又鲜味🤤招牌海南鸡半只$90全部鸡肉去晒骨,鸡肉好嫩滑好香!半只份量都好大碟,配埋秘制的香辣汁更惹味😆咸梅青柠梳打$28咸咸地酸酸地,几解渴👍🏻总括来说,呢间小店食物质素爆
鹅肝酱牛肉法包套餐$68
招牌火车头汤檬$90
原本想叫蕃茄蟹肉汤檬,但原来中午就卖晒
招牌海南鸡半只$90
咸梅青柠梳打$28
咸咸地酸酸地,几解渴👍🏻
总括来说,呢间小店食物质素爆灯,性价比一流,回头率系100%🤩🌟