2024-09-26
早两日碌碌下IG见到个好耐冇联络嘅中学同学分享佢食咗间抵食放题😋见到佢啲食物相我心郁郁流口水啦!胆粗粗DM问下佢系边一间食好西😋因为我呢个为食小吃货trytry嘛🥰点知呢个DM即刻拉近返我哋嘅距离😂倾倾下仲倾咗成晚仲约食饭添😆估唔到分享餐厅都可以重燃昔日嘅友谊!我哋嘅世纪饭局就约喺收工之后🥳地点好方便超近铜锣湾站出口!位置阔落坐得都几舒服👍🏻放题食物种类好多好丰富🎊有180款香港、日本、泰国美食任君选择!我哋仲升级咗冻海鲜任食添😋🌟极品海鲜刺身拼盘当个极品海鲜刺身盘嚟到嘅时候非常吸引我眼球👀竟然有鱼子酱😳放题嚟讲真系超级surprise呀!初尝嘅我发现鱼子酱好鲜味✨同埋冇想像中咁咸👍🏻朋友仔就钟意矶煮鲍鱼大大只又够入味🤤弹牙又烟烟韧韧!长脚蟹柳够肥厚🦀啖啖肉仲要鲜味十足!好味到我哋食完啜手指呀😋🌟三文鱼腩海鲜拼盘呢个海鲜拼盘嘅刺身好厚切👍🏻有三文鱼腩、吞拿鱼、油甘鱼、希灵鱼、牡丹虾等!款款都新鲜大件特别鲜甜✨我最钟意三文鱼腩嘅油香分布均匀!啖啖饱满又甘香🤤朋友仔就钟意食牡丹虾只只都粗过手指🦐虾头多膏肉质Q弹好正!🌟海胆带子带子厚肉中间夹住海胆🤤睇卖相已经好吸引啦!海胆嘅甘甜引起带子更多
🌟极品海鲜刺身拼盘
🌟三文鱼腩海鲜拼盘
🌟海胆带子
带子厚肉中间夹住海胆🤤睇卖相已经好吸引啦!海胆嘅甘甜引起带子更多鲜味✨成件事好新鲜好饱满😋最钟意带子厚身又大粒💪🏻我同朋友都好钟意食!
🍣火炙寿司
火炙寿司都好出色👍🏻除咗必点嘅火炙三文鱼寿司之外🔥钟意食油香四射嘅我哋发现左火炙左口鱼边寿司都好正🤤左口鱼入口即溶嘅口感真系会上瘾!鱼油瞬间包裹住每粒饭粒🥰啖啖油香飘逸四散🫧真心推荐!
🥘热食
除左刺身冷盘之外🍣我哋仲order左熟食🥘其中最惊艳我嘅就系大闸蟹同冬荫功汤啦!冬荫功汤最钟意佢又酸又辣😋辣得唔会辛苦而系过瘾又惹味🌶估唔到放题都有爆膏大闸蟹食🦀热辣辣蒸出黎打开黄膏满溢🤤见到都口水流呀!餐厅仲设有食蟹工具帮助我哋拆蟹得心应手🥄服务真系好贴心又食得开心❤️
👯🏻朋友仔呢个放题真系冇介绍错呀👍🏻下次带埋老公仔嚟食先!今次倾得太尽兴仲有好多款料理未食到🥰下次再试埋其他款式先!