2019-04-14
今次系又一城求其walk in左呢间野食,因为都早去所以都好多吉位唔洗等,入面装修都几靓中间仲有个大雕像摆设,都算几吸睛既🤪🤪一坐低冇耐就上左个餐前面包,仲会有专人黎吱橄榄油同黑醋,成个first impression都几好👍🏻讲番个包,方形个个系葱油饼,圆形𠮶个就偏硬,两款包食落都不过不失,但作为餐前菜就太过油腻,感觉一般🤨🤨主菜方面就叫咗个signature既意式烤鸡,一上菜系几香既,但食落口感偏谐,唔系鸡胸嘅问题,因为鸡腿位都系冇话好好多,所以系只鸡煮得太老。酱汁方面就系蕃茄汁夹杂着Tabasco同香料,系就系几香但果汁本身就太稀,只鸡又唔系好入味,overall黎讲真系麻麻地🙁而主菜本身就配有意式肠同薯菜,肠就正正常常冇乜特别,薯菜我哋就加$25 upgrade咗做松露薯条。薯条份量就唔评论,但松露真系少得可怜,可能你会话25蚊唔好要求咁多,但成件事系一条薯条hi到个少少松露食落根本冇松露味,所以呢个薯条根本就出左事!不论价钱,只求好食😐跟住系第二个主菜鲜虾鸡肉通粉,一上菜个下差d以为个通粉冇焗过,好似淋汁意粉咁,同埋冇乜汁,食落都几干,顺带一提呢碟入面既鸡仲滑过个烤鸡,呢碟都
跟住系第二个主菜鲜虾鸡肉通粉,一上菜个下差d以为个通粉冇焗过,好似淋汁意粉咁,同埋冇乜汁,食落都几干,顺带一提呢碟入面既鸡仲滑过个烤鸡,呢碟都唔系太出众但我情愿食呢个多过个烤鸡先🤭同埋唔知系味冇乜汁既关系个通粉都几淡味,总括黎讲就系Fail!
最后要提既就系两杯野饮,第一杯系叫Tropical既鲜果汁,全名系香蕉菠萝奇异果芒果椰子汁,饮落就一阵蕉味😂完全盖过其他生果味
第二杯就系花生酱布朗尼奶昔,呢样可以话系是日最佳食品,水吧同事落足料,劲重劲香花生酱味,唯一挑剔就系甜左少少,一个人饮哂成杯可能会有d漏🤭
总括黎讲,呢间野麻麻地,同埋都偏贵,就咁食都成5/600蚊,真系唔会有下次👋🏻👋🏻