2024-01-17
Moodie & Wine呢个地方好骨子,餐厅有旋转楼梯上二楼,蓝色既砖墙好有特色。我地叫左几款食物,食饭期间店主会问我地味道点样,好有礼貌,餐厅服务好好。秘制香辣蒜油煮法国蓝青口 青口细细只份量都好多,每只青口都好鲜甜,一啲都冇腥味,唔系普通急冻青口,个汁用咗蒜头牛油白酒辣椒,超级鲜甜,忍唔住饮咗好多啖,仲有个薯条跟埋青口一齐上,薯条炸到好脆热辣辣超级好食。西班牙传统蒜油大虾调味同火候都好出色,每片蒜头都切到好薄又一致,火候啱啱好少少焦香,浸咗系充满大虾香味嘅橄榄油,呢味𩠌橄榄油一定要用extra-virgin先会够香,配埋个焗好嘅面包, 超级好味。龙虾汤蕃茄长通粉配鸡胸鸡胸煮到啱啱好,好弹牙好滑,店主话系煎完再焗先有呢个效果,龙虾汁少少微辣,好香同有龙虾嘅鲜甜味,配埋个长通粉食,好味。西班牙油条配朱古力酱呢个甜品即整,炸出嚟热辣辣,表面满布砂糖,点埋个朱古力酱食,满足嘅一餐!
秘制香辣蒜油煮法国蓝青口
西班牙传统蒜油大虾