2015-12-24
今次都系上网订枱,但table map最唔好就系如果你想改时间,改完之后佢唔会通知餐厅月头已经book定,到月中餐厅已经whatsapp定个menu俾我,呢个安排好好因为拣左食物先餐厅就唔怕买多左料,客人落左订先(每位$100)到时亦唔怕会甩底店内装修简单,灯光偏暗,似乎都几适合情侣正式上晚餐之前,先黎一个小食;疑似老板(?!)介绍话呢个系意大利菜餐前通常都有o既小食细细半粒车厘茄配上芝士(唔记得左系边种..),同埋酸青瓜大人o既前菜系带子同烟三文鱼,摆盘非常精美带子稍稍煎过,切开入面仲系好鲜我呢个仲靓,块烟肉系脆架~~!咁大个都未食过石榴,微酸加上好似爆珠咁o既口感,加埋爽口o既苹果,成个组合都好新鲜等紧餐汤期间有热辣辣o既面包,加黑松露酱忌廉汤望到已经觉得好浓好香,份量比想像中多主菜时间~~~牛肋可以林到好似牛腩咁,真系切都唔洗切,一拉就开红酒汁都非常唔错,不过就算冇汁都一样好食上枱时四眼叔叔亲切地讲解,先试一口原味净系落左d海盐o既火鸡,乜野都唔好点之后试下点烧汁,最后试埋个金巴利汁(微甘)第一口已经哗一声,得少少海盐都已经咁好味!咸度刚刚好烧汁相对之下就太咸,金巴利汁有少少甜,
月头已经book定,到月中餐厅已经whatsapp定个menu俾我,呢个安排好好因为拣左食物先餐厅就唔怕买多左料,客人落左订先(每位$100)到时亦唔怕会甩底 店内装修简单,灯光偏暗,似乎都几适合情侣
正式上晚餐之前,先黎一个小食;疑似老板(?!)介绍话呢个系意大利菜餐前通常都有o既小食 细细半粒车厘茄配上芝士(唔记得左系边种..),同埋酸青瓜
带子稍稍煎过,切开入面仲系好鲜 我呢个仲靓,块烟肉系脆架~~!
咁大个都未食过石榴,微酸加上好似爆珠咁o既口感,加埋爽口o既苹果,成个组合都好新鲜 等紧餐汤期间有热辣辣o既面包,加黑松露酱
牛肋可以林到好似牛腩咁,真系切都唔洗切,一拉就开
红酒汁都非常唔错,不过就算冇汁都一样好食
之后试下点烧汁,最后试埋个金巴利汁(微甘)
第一口已经哗一声,得少少海盐都已经咁好味!咸度刚刚好
烧汁相对之下就太咸,金巴利汁有少少甜,四眼叔叔话会有d苦味,吞左落去先feel到
最喜欢都系完全唔点野o既原味火鸡,又唔鞋,系最好味o既火鸡~
伴碟o既所有野都好正,尤其是薯块
最后餐饮要左一杯柠茶一杯奶茶~
题外话/补充资料:
五日前订位每位减$30!