2024-11-04
朋友在外国回港,指定地点要嚟呢一度试试,立即订枱食下吧。第一次光顾,感觉环境几舒服,被安排坐在bar枱位置,想倾吓偈其实坐枱会仲好,但bar 枱又会有另一种感觉🥢.主打系清酒🍶配串烧,店内有大量清酒选配心水串烧,店员亦会为客人推荐同选择。食物方面,串烧的确出色,海鲜亦有供应,非常不俗🥢.———————————————————————————🥢鸡尾、鸡心喉、鸡皮、鸡冠、鸡横隔膜🐓💬不用多讲,最喜欢食新鲜鸡,再将各部位分类,拣咗几款最爱嘅位置:鸡尾香、鸡喉管爽、鸡皮脆、鸡冠弹口,鸡横隔膜有𡁻头,一个字「正」👍🏼.🥢紫苏叶鸡胸肉、鸡肾🐔💬追加鸡嘅部份,实在真心可以食晒成只鸡,不过胃容量有限,无论边一款都系咁好食,饮啖清酒🍶继续食👍🏼.🥢白鳝、厚切牛舌🐮、盐焗日本银杏、黑豚腩芫荽卷🌿💬以上都系鸡以外嘅推荐,食惯嘅大概知系咩叫做好;特别想讲爆多芫荽🌿嘅黑豚腩卷,真系必食,劲大碌,芫荽控请勿错过👍🏼.🥢鳕白子醋物💬真心讲唔食嘅人唔会想食,但一试难忘嘅话就会见一次叫一次,觉得用醋渍嘅白子系最好食嘅做法,清新得来又保留口感,唔会破坏咗整个组织,吮一声吞下好爽👍🏼.🥢盐烧蛏子、原只蝾螺💬贝类🐚叫咗两两款
———————————————————————————
🥢鸡尾、鸡心喉、鸡皮、鸡冠、鸡横隔膜🐓
🥢紫苏叶鸡胸肉、鸡肾🐔
🥢白鳝、厚切牛舌🐮、盐焗日本银杏、黑豚腩芫荽卷🌿
🥢鳕白子醋物
🥢盐烧蛏子、原只蝾螺
💬贝类🐚叫咗两两款,蛏子如果连壳上枱仪式感更佳;就好似蝾螺咁,连外壳加上汤汁,非常清甜美味又有口感,十分满意👍🏼