餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

2018-11-05 152 浏览
朋友住喺大围, 佢好中意食西餐,今晚同佢补祝生日佢就拣咗呢间餐厅, 话呢度有气氛同埋几好食😂我哋叫咗个鸡胸藜麦沙律,蒜蓉包, 大虾宽条面配罗勒酱同猪肋骨配薯条, 所有嘢食都好短时间就上左😀岩晒,因为我好鬼饿🙈沙律系朋友食嘅😅 佢话啲菜好新鲜爽口,鸡胸亦都唔鞋, 个汁酸酸咪咪几好食~蒜蓉包叫做Amplifier蒜蓉包,应该系自家特式食品所以用左自己餐厅名😂 因为佢嘅蒜蓉包比较特别, 侧边脆中间系比较creamy同埋好重牛油味,有别于市面成个都偏硬同脆卜卜, 有特色得黎几好食😁大虾宽条面配罗勒酱就冇一般白汁同番茄汁咁闷, 油份较多少少,而个罗勒酱好似有少少牛油果味,虾好大只同好爽👍个猪肋骨都几大份, 啲肉都好容易切开, 而个薯条炸得劲脆好好食😮😮又唔会太油👏最初谂住呢啲酒吧嘅西餐食物都应该一般,食嘅系气氛同埋至在同班朋友一齐飮酒吹水,估佢唔到又几好食,令我大跌眼镜😮😮🙈🙈 另外仲见到餐厅有提供俾小朋友嘅餐具,系好可爱嘅米奇老鼠碟同埋都叉羹,简直系老少咸宜嘅酒吧式西餐厅😂

鸡胸藜麦沙律
Amplifier蒜蓉包