2020-01-29
最近因为疫症都冇乜点出外面食,加上新春期间,冇咩餐厅开门。我同家人就决定近近地系大埔揾间餐厅,于是就拣左依间Anyhow。虽然环境装修都好靓、好homey,但始终位置唔算便利,希望依家小店都可以继续坚持落去!同屋企人食西餐,通常都叫左啲starters先。原本叫左个花甲,但系卖晒,所以得番青口,不过照杀。我本身就几钟意食青口,觉得最紧要就系个sauce,依个真系不得了,食到都有几浓嘅芝士味,配埋个丹麦酥(十分推介)真系不得了!不过青口煮耐左小小,我比较钟意𠮶个刚刚熟嘅质感。我哋仲叫左个toast,里面有ham cheese 黑松露 芝麻叶等,不算系好特别,不过配起黎个味道都唔错。芝士都处于半融状态,有拉芝!黑松露芝士焗薯条就真系唔错,out of my expectation系个sauce有啲似卡邦尼加黑松露,所以都唔会输。个人好钟意佢个汁好多,令薯条索晒啲汁,变成外脆内爆汁,正!依到嘅pasta我都觉得唔错,我哋total叫左两个Spagetti加个Risotto,依到个汁都整得好好味,另外一提个大虾好新鲜(仲有膏添)!不过⋯⋯肉类就麻麻地,包括个水牛城鸡翼同埋Barbecue Po
依到嘅pasta我都觉得唔错,我哋total叫左两个Spagetti加个Risotto,依到个汁都整得好好味,另外一提个大虾好新鲜(仲有膏添)!不过⋯⋯肉类就麻麻地,包括个水牛城鸡翼同埋Barbecue Pork Ribs。