2021-09-09 176 浏览
见到佢地系openrice 订位有9折,所以同朋友收工过黎试下!呢到平日人流唔算太多,可能都比较新,但位置都好近地铁站,而且座位都有好多,好大间。佢地仲有中秋套餐,岩晒一家人黎食!首先,讲下个汤,咁我分别叫左两个,姬虫茸炖花胶同虫草花猪展炖鸡汤,饮落都好鲜甜,感觉好足料。姬虫茸炖花胶可以养颜虫草花猪展炖鸡可以润肺见到好多人都有叫冰镇咕噜肉,咁我当然都要试,好多水果系面,咕噜肉仲好脆,酸酸甜甜咁,好开胃前菜方面,叫左个口水鸡,份量都好多,但个人觉得唔够辣,岩晒唔食得辣既朋友,又想食少少辣!个水煮鱼都系唔够辣,有少少麻,个份量都几足够,两个人嗌啱啱好,而且入边都有薯粉同埋芽菜!另外,都叫咗一个凤凰玉带,$58一粒,本身有少少期待,但嚟到觉得份量好细份,其实系带子加章鱼饼,其实都几好食但系价钱有少少贵。最后叫咗碟虫草花泡菜苗,个汤好鲜甜,而且啲菜都好入味!

佢地仲有中秋套餐,岩晒一家人黎食!

姬虫茸炖花胶可以养颜
虫草花猪展炖鸡可以润肺
虫草花猪展炖鸡
姬虫茸炖花胶

冰镇咕噜肉

口水鸡

水煮鱼

凤凰玉带

最后叫咗碟虫草花泡菜苗,个汤好鲜甜,而且啲菜都好入味!
虫草花泡菜苗

虫草花猪展炖鸡