2021-03-05 482 浏览
堂食左几次,外卖过好多次(有折又唔洗服务费)。菜式都唔错,常见酸辣/酸甜/冇乜特别嘅味道,成日食会有啲闷。缺点在于有啲座位灯光劲暗,想清晰啲望下对面位条友都唔得,一道黑气咁。而且服务一般,有时唔理人,行过当睇唔到。最离谱有次我点餐睇到麻辣鸡丝粉皮,睇左几次都系咁(唔知系我鬼遮眼定餐牌错),落单时呀婶听到都冇纠正我。碟野一黎到,麻酱+烚鸡+生青瓜+烚粉皮?我喺一间唔算低级嘅餐厅食$62(服务费=$68)嘅烚野+一pat酱?我就叫个遮遮埋黎问佢点解唔系麻辣而系麻酱,个遮遮听到后专登乌低身块脸乌到劲埋,声大夹恶咁话「麻香!麻香!」意思道菜系麻香粉皮,好似呢度系佢地头,要恐吓我唔好睇错餐牌,好彩佢戴口罩,如果唔系我真系投诉佢啲飞沫。如果喺茶楼收我少少茶水钱,俾你呢啲冇修养同文化嘅人凶几声都冇问题,但一班好似喺茶楼行出黎唔洗train嘅师奶,要收我服务费同茶钱?真系同碟麻酱烚鸡一样吊高嚟卖!仲要只收卡唔收现金,如果净系得我家两老去食,实俾人扣留喺餐厅、要人拎卡去赎番佢地!食越多次就越唔gur,如果唔系之前买盆菜送$500劵(食$300先用到$100劵),啲菜式贪新鲜可以一试嘅话,真系唔鬼食!