2024-08-09
食物卖相睇落唔差,但系我一啖都冇食就走咗。我点餐后想叫杯Cocktail,就问侍应一句,请问有啲边款Cocktail可以唔另加糖水。侍应回答所有原材料都有artificial糖,呢度唔会有natural Juice。佢嘅态度系嫌弃我嘅问题太麻烦。 我再有礼貌地问一句,原材料有糖无问题,唔另外加糖浆我就可以。佢又同我讲:做training嘅人唔想饮糖就饮spirit,唔会可以唔加糖,要饮就会有糖。态度系极度冇礼貌同串。我即时要求埋单,亦表明唔介意无食任何野就付款。经理见势色唔对,帮手截单,中途上咗第一碟食物最后都免单。我之后转左第2间餐厅食buffet唔洗同服务生打交道免得又俾人寸。可憎一间食物卖相同环境都几好既餐厅,服务环节令人不会再帮衬。