2015-02-15
情人节晚餐,唔想出去同人迫,拣咗屋企附近嘅日本餐厅INA。见到Openrice唔少review话失望,我都唔敢太大期望,但结果出乎我所料地好。价钱嚟讲可以接受,毕竟稻菊Inagiku嘅情人节套餐要贵一倍。环境同食物即使打个七折八折,我都已经好满意。我本身唔太喜欢食厚切同油脂多嘅刺身,纯粹个人口味啦,而且三文鱼亦淡咗啲。餐厅嘅负责人同厨师了解咗之后,帮我地准备咗另一盘刺身。呢一盘我非常钟意,个酱汁有啲柚子味,好特别好refreshing。最窝心系服务真系好好,知道我地唔钟意餐牌上面嘅刺身,好诚心道歉之余(其实我地奄尖麻烦哈哈),仲即刻帮我地换,而且好细心为我地介绍。影相前忍唔住偷食咗牛肉上面嘅芦笋,真系好香、好好食呀!知道呢度铁板烧好出名,真系冇失望。Wagyu beef好有牛味,包住香葱同加咗蒜片,真系ichiban架!心型嘅金鎗鱼寿司👍👍👍好似喺你个口入面溶化咁,一流!甜品系日式铜锣烧,配绿茶雪糕,同埋餐厅自己做嘅红豆蓉。绿茶同红豆本来就系天作之合,有埋日本蜜瓜(Japanese musk melon)嘅清新中和甜味,为晚餐划上完满嘅句点。今晚晚餐好满意,男朋友同我都好开心,服务好细
心型嘅金鎗鱼寿司👍👍👍好似喺你个口入面溶化咁,一流!
今晚晚餐好满意,男朋友同我都好开心,服务好细心同人性化,侍应好勤力添茶,茶凉咗仲会换另一杯热茶,上菜又唔会太赶急,可以俩口子慢慢倾下偈。
祝大家情人节快乐😊😊