餐厅: 薈景
资讯:

2018-02-24 6471 浏览
为咗就老公放假同埋无咁多人,终于喺23号位于会展嘅荟景可以补祝情人节喇。餐厅座位舒适,虽然窗外无景色,但坐喺大玻璃旁感觉唔错,职员服务态度好又有笑容,有礼,收碟快,食物方面款式多食材新鲜而且味道都唔错。每次可拎三只即开生蚝,排队嘅客人唔多,蚝肉新鲜爽脆但偏咸偏瘦。海鲜吧海鲜每样都唔错。翡翠螺肉比较细但爽口新鲜,翡翠螺同青口稍有调味,令鲜味更突出,龙虾肉质结实唔韧,蟹脚咸味适中而且鲜甜。之后有出花蟹仔,见肉唔多就拎。新鲜嘅刺身,寿司以自助餐嚟讲系好味。好大只嘅焗蚝有芝士焗蚝同烟肉焗蚝,味道一般。牛尾肉比较少而且炆得未够淋。羊架都不错。我觉得好味嘅系嘅系:越式香茅鸡翼好滑好入味。烧牛肉,真系好嫩,唔韧,唔会有渣。蟹脚烧得唔干,有一种微微嘅咸带出鲜味。鳗鱼大大串,啖啖肉,两样烧物喺自助餐都比较少有,好味。甜品相比下就无咁出色,无咁花心思。食埋回本嘅Movenpick雪糕,满足嘅情人节自助餐完结 。
,有礼,收碟快,食物方面款式多食材新鲜而且味道都唔错

新鲜嘅刺身寿司自助餐嚟讲系好味

好大只嘅焗蚝有芝士焗蚝同烟肉焗蚝,味道一般。
牛尾肉比较少而且炆得未够淋。
羊架都不错。
我觉得好味嘅系嘅系:
越式香茅鸡翼好滑好入味。
烧牛肉,真系好嫩,唔韧,唔会有渣。

蟹脚烧得唔干,有一种微微嘅咸带出鲜味。
鳗鱼大大串,啖啖肉,两样烧物喺自助餐都比较少有,好味

甜品相比下就无咁出色,无咁花心思。

食埋回本嘅Movenpick雪糕,满足嘅情人节自助餐完结

2018-02-22
庆祝纪念