餐厅: 薈景
资讯:

2024-10-18 1071 浏览
今日同屋企人慶祝升職,book左4位自助餐,官網網上訂位有20%off佢個大蝦prawn真係主打 其他自助餐都搵唔到凍海鮮龍蝦/蟹腳不過不失,生蠔不錯,有海水味其他中菜表現不錯,會斷續返食
😘生活需要儀式感😘今日喺蕉媽和MM爸的結婚周年紀念日由於MM爺爺嫲嫲外遊中所以幸運的MM今年有得跟我哋一齊食餐好我哋去咗灣仔會展嘅薈景食自助餐🤤咁啱呢個月🎃薈景有萬聖節自助晚餐小朋友見到咁多款得意嘅食物非常興奮今年以「神秘南瓜派對」爲主題,供應多款海鮮冷盤,包括有即開生蠔、加拿大波士頓龍蝦、長腳蟹、海螺、海蝦 及青口等,仲有多款賣相趣怪嘅主題美食🥰食物好味之餘,賣相亦都非常吸引,大家見到一定瘋狂打卡😆🤣✅自助晚餐仲免費提供無限添飲指定紅白餐酒、啤酒、橙汁及汽水。✅每晚8時更有期間限定Trick or Treat環節同小朋友體驗萬聖節嘅樂趣,增添節日氣氛。
😘生活需要儀式感😘
今日喺蕉媽和MM爸的結婚周年紀念日
由於MM爺爺嫲嫲外遊中
所以幸運的MM今年有得跟我哋一齊食餐好
我哋去咗灣仔會展嘅薈景食自助餐🤤

咁啱呢個月🎃薈景有萬聖節自助晚餐
小朋友見到咁多款得意嘅食物非常興奮
今年以「神秘南瓜派對」爲主題,

食物好味之餘,賣相亦都非常吸引,大家見到一定瘋狂打卡😆🤣

2024-09-26 2003 浏览
The hospitality is disappointing, the staff who serve the raw oysters is really unfriendly and being rude, also the beef guy is unwilling to serve the beef, ur company need to give a proper training on how consumers should be treated in ur restaurant, the dinning experience is unpleasant and disappointing, will definitely not revisit again.
2024-07-18 6498 浏览
前一陣子慶祝父親節,見到灣仔薈景做緊環球海鮮滋味盛薈 主題,就去嘗試下。首先海鮮會有生蠔,龍蝦,龍蝦鉗,長腳蟹提供,呢啲都係可回本既海鮮,值得一讚。之後有日式炸物,印度美食,串燒,燒味,西式燒牛柳等等。係各個area都用左唔同烹調方式煮海鮮,日式就炸蠔,串燒就燒蝦,中式就上湯蝦,蒜蓉蒸蟶子,焗蠔,煎三文魚等。不過我地就覺得貝殼類海鮮size稍為細隻。日式方面除左炸蠔,有炸洋蔥圈,炸雞,天婦羅。串燒有燒蝦,燒三文魚鰭,蔬菜等。印度美食方面,有各款咖哩,烤肉卷,燒雞,呢兩樣我食過係覺得好食。而印度薄餅都有兩款提供,不過我同屋企人都覺得兩款都偏硬,有啲難咬。刺身方面,雖然自己冇食到,但見刺身切出黎分量幾足,都好新鮮咁,係要留意啲手工要再細心小小。甜品方面,是次自助餐甜品主要以環球朱古力,所以會有好多世界各地既朱古力片同朱古力粒,亦都整左啲朱古力例如松露朱古力,甘納許朱古力。不過質感唔太滑。除左朱古力其實都有唔同味既蛋糕,甜點提供,好似係焦糖燉蛋,芝麻布甸,藍啤梨乳酪杯,紅桑子慕絲等等,蛋糕就有咖啡蛋糕,草莓戚風蛋糕,杏仁芝士蛋糕,拿破崙等等,多款選擇。總結,無論海鮮種類,美食款式同煮法都有好

總結,無論海鮮種類,美食款式同煮法都有好多種,值得一試
2024-05-14 6406 浏览
Klook buy 2 get 2 free promo.星期日28/4 去食,唔多人,安排到window seat ,全部唔駛排隊,生𧐢即開,雖然細隻,但係好鮮甜,另外有半邊龍蝦,長腳蟹,青口,凍螺。刺身帶子,牡丹蝦非常新鮮,熟食種類唔算多,但質素平均都幾好,肉眼扒非常嫩滑,仲有羊架,和牛漢堡扒。生果盤有切件果盤仲有原個生果供應要芒,紅寶石。。。仲有兩種生果唔記得咗係咩老火湯有媽咪煲嘅感覺,有個世界各地嘅朱古力Corner,飲品自斟,有奶茶咖啡,各款汽水,紅白酒任飲 ,總括嚟講質素都好好
Klook buy 2 get 2 free promo.
因為要宴請一枱同事食自助餐,希望盡善盡美,千挑萬選選了薈景。薈景地點方便,餐廳樓底高環境寬敞,取餐區與座位完美分開,而且座距離感好好,坐得好舒服。網上訂位十分方便,用餐前一天有訊息提示。當晚提早到達,接待處的姐姐好禮貌叫我地坐坐等等,差唔多時間就安排我地入座。走了一轉,食物擺放整齊,擺盤用心,款式多,所以好吸引。🦐🦞🦀🐚海鮮區款式好多又靚,見到好多大大隻紅彤彤既龍蝦和鉗,已經流口水。試下味道,肉質彈牙又有膏,無雪味,蟹鉗啖啖肉,正!必食必食!🩷食到最後見仍見補貨,好有態度既餐廳♡即開生蠔 ,仲要一路開 一路已經準備一大盤俾你去攞,唔需要排長龍,安排好好。不過,唔知係咪季節問題,生蠔雖然新鮮但比較瘦,唔夠肥美。因為無限量供應,所以都忍不住食左8隻。💓💋刺身有5款,有比較少有既帶子🥰,5款都試左,好新鮮。壽司款式琳琅滿目,擺盤靚,好吸引。熟食區, 我就沒有點試,已經好飽。印度薄餅,即場煎起,配咖哩好香,怕太飽都忍唔住掃左一塊落肚。甜品區,安排太好。因為我比較喜歡順次序食野,所以甜品都係到最後先食。好多時到最後,甜品區已經俾其他人掃曬或者掃蕩到不似預期,但薈景安排員工於甜品區幫你切餅,所以
網上訂位十分方便,用餐前一天有訊息提示。
當晚提早到達,接待處的姐姐好禮貌叫我地坐坐等等,
差唔多時間就安排我地入座。
走了一轉,食物擺放整齊,擺盤用心,款式多,所以好吸引。

食到最後見仍見補貨,好有態度既餐廳♡

刺身有5款,有比較少有既帶子🥰,5款都試左,好新鮮。

壽司款式琳琅滿目,擺盤靚,好吸引。

熟食區, 我就沒有點試,已經好飽。

甜品區,安排太好。因為我比較喜歡順次序食野,所以甜品都係到最後先食。好多時到最後,甜品區已經俾其他人掃曬或者掃蕩到不似預期,但薈景安排員工於甜品區幫你切餅,所以蛋糕都仍然乾乾淨淨,優雅放在你碟上,而且供應十足。
甜品款式都好多,雖然不是全部都好好食,但質素絕對係合格。

飲品方便,都係好多選擇,而且仲有紅白酒、各種汽水、橙汁、檸檬茶……

近年既自助餐黎講,薈景質素確實不錯。
👍💯
❤️🩷🧡有一樣十分難得既係 全晚 我接觸過既員工,服務態度都係十分好,說話既語氣都十分有禮貌,好難得。
希望薈景會好好珍惜呢班員工😍有時餐飲服務真係好重要。🫶

環境舒服,坐得舒服,取餐舒適,食物款式多,
服務又好,價格合理,真心唔想同人分享😆😆
費事搞到人山人海😂😂🤣

難得 有好好既餐廳一定會讓人念念不忘。
我已經又訂了下個星期再歎一回😍🥰🫡

2024-05-04 3324 浏览
尋找適合一家大小自助餐的場所?我推薦大家一嚐薈景餐廳!薈景餐廳為對美食充滿熱愛、追求獨特餐飲體驗的人們提供高級的自助餐體驗。從踏入餐廳那顆開始,便感受到美食取自精心挑選的頂級食材,由會展中心多位屢獲殊榮的各國大廚用心設計,並在餐廳內即席烹調,確保新鮮火熱。環境方面,薈景餐廳的就餐環境可容納約300位賓客。餐廳設有貴賓房,讓賓客在品味美食的同時,得以盡情欣賞窗外壯麗的維港景致。我喜歡以城市景觀為主題的現代設計巧妙運用了各種綠色物料,其中包括以循環再用的餐酒瓶製成的屏幕,為餐廳增添了優雅,讓賓客感受到身心愉悅,深深著迷。美食方面,感覺種類繁多,質素極高。尤為推薦蟹鉗龍蝦擺盤。一咬下去,龍蝦透涼新鮮的口感填滿口腔,齒頰留香,完全感受到食材鮮美優質。餐廳有源源不絕的龍蝦供應,食客可以盡情大快朵頤。另外我在自助餐裡挑選了不同種類的食物,推薦威靈頓牛柳,配搭餐廳濃香的燒汁,凸顯牛肉的嫩滑烘烤。燒腩肉皮脆內軟,非常難忘。師傅現場製作的壽司魚生擺盤非常豐富,特別推薦芝士包三文魚壽司,適合一家大小享用。自家甜品方面,味道清雅宜人,包括黑芝麻慕斯,芝士蛋糕,檸檬塔等等。沒有市面上甜點的一股兒甜,只有清香的
尋找適合一家大小自助餐的場所?我推薦大家一嚐薈景餐廳!

美食方面,感覺種類繁多,質素極高。尤為推薦蟹鉗龍蝦擺盤。一咬下去,龍蝦透涼新鮮的口感填滿口腔,齒頰留香,完全感受到食材鮮美優質。餐廳有源源不絕的龍蝦供應,食客可以盡情大快朵頤。另外我在自助餐裡挑選了不同種類的食物,推薦威靈頓牛柳,配搭餐廳濃香的燒汁,凸顯牛肉的嫩滑烘烤。燒腩肉皮脆內軟,非常難忘。師傅現場製作的壽司魚生擺盤非常豐富,特別推薦芝士包三文魚壽司,適合一家大小享用。自家甜品方面,味道清雅宜人,包括黑芝麻慕斯,芝士蛋糕,檸檬塔等等。沒有市面上甜點的一股兒甜,只有清香的自然風味,是適合注重健康人士享用的甜點,種類繁多,百吃不厭。

職員禮貌操守非常優秀,看到鄰座打翻了紅酒也沒有絲毫態度問題,反而殷勤地趕上去為客人提供紙巾清潔。職員更積極主動前來添上紅酒,令人會心欣賞。

非常滿意這次用餐體驗,價錢稍昂不過深感值得,真心鼓勵大家前往品嚐。
吃朱古力可幫助提神、調適心情,讓人感到幸福!所以,BeautySearch 特別喜歡吃朱古力,無論心情好與壞,都希望享受朱古力帶來快樂的感覺!  最近發現,灣仔會議展覽中心的《薈景》推出環球海鮮滋味盛薈自助晚餐,除了備有多款國際美食,更特設期間限定的朱古力專區 ~ 「環球朱古力之旅」,無論是蛋糕、雪糕、朱古力噴泉、甜點或原粒朱古力,均一應俱全,作為朱古力控,又怎可錯過?加上薈景餐廳坐擁無敵海景,在餐廳內進餐,食客可以欣賞維港美景,更可享受店內格調高雅,闊敞舒適,在這環境中享用美食,實在太捧了。平常吃自助餐,BeautySearch 習慣由冷盤開始,但這裡的朱古力專區實在太吸引了,結果,未吃主食前,先來一轉「環球朱古力之旅」。必試法式甘納許,這種由朱古力和鮮奶油組成的一種柔滑的奶油,軟質固態的朱古力,營造出一種獨特而細膩的順滑口感,這次,我品嚐了當中的三種味道:黑朱古力香橙、焦糖牛奶朱古力及威士忌牛奶朱古力,各有特色,尤其威士忌牛奶朱古力,散發出酒香韻味而沒有威士忌的濃烈。而這杯手工朱古力熱飲,人手沖泡,即時注入豐盈泡泡,不但朱古力味香濃,而且口感順滑豐盈,實在令人難以抗拒,一試難忘!重

重回正軌,先來一碟冰凍刺身,我揀選了當中的帶子、三文魚、吞拿魚、甜蝦及八爪魚刺身,每款都冰凍鮮味,而我最愛的當然是肥美的三文魚,還有鮮嫩的帶子,鮮味十足。
再來海鮮冷盤,大大隻的波士頓龍蝦,開邊而上,還搭配肉厚的龍蝦鉗,相當滋味;再搭配長腳蟹及海蝦,鮮味滿載,令人大滿足!
再來一客海南雞飯,不但有肉質嫩滑的海南雞,還有鮮香的油飯及醬料,相當有風味。
還有足料椰子雞湯,晶瑩剔透,清甜中帶有椰香的獨特風味,清涼解渴,相當味美。
熱葷方面,特別推薦香蒜咸蛋茸配燒羊排,豐腴的肉汁及軟嫩的口感,搭配香蒜咸蛋,十分滋味;另外,菠菜芝士焗蠔,口感Creamy,芝味無窮,絕對不能錯過。
海鮮方面,粉絲蒸扇貝,蒜蓉的香,搭配彈牙鮮甜的扇貝,還有吸盡精華的粉絲,入口啖啖鮮味。
用餐後,繼續我的「環球朱古力之旅」,黑森林蛋糕,櫻桃和鮮奶油夾入朱古力蛋糕中,口感綿密,帶有傳統風味的黑森林蛋糕;鮮草莓戚風蛋糕,色澤漂亮,不會過甜、過膩,甜美可口。
還有多款不同濃度、形狀、產地、可可成份的黑朱古力及牛奶朱古力,散發出不同特徵及餘韻,食客可一次過盡情享受這獨特的朱古力嚐味體驗。
而這兩款手工製作的甜品,包括:黑朱古力石板街及牛奶朱古力石板街,以杏仁和棉花糖等炮製,不但外型精美,而且甜而不膩,又有口感,令我的甜品時間更見精彩,絕對值得一試!
性價比高既buffet因為係會展入面 環境望海好舒服 樓底好高 顯得地方好大野食種類幾多 一般冷盤 大龍蝦 長腳蟹 蠔 都有唯一係蠔比較細熟食都好多 比較喜歡佢有唔同國家既菜 其中有個叫米仔粉既pasta 覺得幾特別👍🏻 .生日4位 會有cake 送 額外有7-85折平日去會更平🤪-薈景 (灣仔)灣仔港灣道1號香港會議展覽中心4樓
性價比高既buffet
2024-04-14
用餐优惠
團購
2024-04-11 3311 浏览
自助晚餐薈景的性價比也是令人滿意的。雖然價格相對較高,但考慮到豐富的菜品選擇、舒適的環境和優質的服務,我覺得這是物有所值的。在這裡用餐不僅可以品嘗到各種美食,還能享受到愉快的用餐體驗,這在一定程度上彌補了價格上的差距。最後,自助晚餐薈景還有一些其他的亮點。例如,它可能定期舉辦特殊的主題活動,讓用餐變得更加有趣和多樣化。還可能有一些娛樂節目,如現場音樂表演Q或表演藝術節目,為用餐的同時提供額外的娛樂享受。此外,一些特色飲品也為整個用餐體驗增添了一份獨特的風味。總而言之,自助晚餐薈景以其優雅的環境、豐富多樣的菜品、出色的服務和獨特的亮點而受到廣泛好評。它用餐者提供了一種舒適、愉悅和無憂的用餐體驗,讓人流連忘返。如果你想享受美食並體驗愉快的用餐時光,我強烈推薦你前往自助晚餐薈景。相信你也會被它的魅力所吸引,並留下美好的回憶。現時一位成人可以帶一個六歲以下小童免費
自助晚餐薈景的性價比也是令人滿意的。
現時一位成人可以帶一個六歲以下小童免費
2024-04-11 2716 浏览
自助晚餐薈景是一種受到廣泛好評的用餐選擇,以下是我對它的好評:首先,薈景環境令人印象深刻。步入自助晚餐薈景,我被精心打造的環境所吸引。餐廳的裝飾風格充滿現代感,溫馨舒適的氛圍讓我感到賓至如歸。柔和的照明設計Q營造出放鬆的氛圍,讓我在用餐時感到舒適和放鬆。此外,輕柔的音樂在背景中輕輕流淌,為整個用餐體驗增添了一份愉悅的氛圍。其次,自助晚餐薈景提供了豐富多樣的菜品選擇。從國際美食到當地特色菜,無數的選擇讓我眼花繚亂。無論是海鮮、烤肉、意大利面Q還是亞洲美食,它們都以新鮮的食材和精湛的製作工藝呈現。我特別喜歡可以現場看到廚師們為我準備食物的互動區域,這增添了一份獨特的樂趣和期待感。品嘗著各種美食,我彷彿漫遊在一個美食的世界,每一口都是一種享受。除了美食,自助晚餐薈景的服務質量也令人贊嘆。工作人員始終友好而專業,他們熱情地迎接客人,耐心解答問題,並及時清理餐桌。無論是為我提供餐具,還是及時補充食物,他們總是能夠及時響應並滿足我的需求。這種周到的服務讓我感到賓至如歸,讓整個用餐體驗更加愉快和無憂。
2024-03-07 2914 浏览
一家大細第一次去薈景嘅自助餐環境好大好靚,座位寬敞坐得好舒適自助餐嘅食物都好好多選擇,其中嘅生蠔好值得推薦,以往食自助餐都係每次派兩至三隻,但係呢間係可以自己去任攞😆每次我至少會拎五隻即開生蠔都算肥美,食起嚟不會太腥,亦不太有海水味,反而有輕微的甜味熟食區食物都好多樣化,有燉湯、即切牛扒、龍蝦等,味道亦都唔差,食材新鮮烹調得好好味冰鎮龍蝦不斷refill添加,肉質大牙,比手掌更大,令人食指大動~甜品區域亦都好多選擇,包括雪糕、朱古力蛋糕、芝麻味布甸等,尚算有驚喜👍
一家大細第一次去薈景嘅自助餐
環境好大好靚,座位寬敞坐得好舒適
2024-03-03
  • 生蠔
  • 龍蝦
  • 凍海鮮
2024-02-25 2604 浏览
我去食自助餐簡直嘥氣🫢🫢🫢呢度嘅賣點就係龍蝦可以任食🦞但係我都係淨係食到一隻🤣🤣🤣我尋晚就係食咗一隻🦞龍蝦/兩隻虎蝦🦐/三隻生蠔🦪雞蛋仔同雲呢拿雪糕再加兩杯🍷已經去到我極限🤣🤣🤣✌🏻✌🏻✌🏻紅酒同白酒都可以任飲🍷🍷🍷
我去食自助餐簡直嘥氣🫢🫢🫢
呢度嘅賣點就係龍蝦可以任食🦞
但係我都係淨係食到一隻🤣🤣🤣
已經去到我極限🤣🤣🤣✌🏻✌🏻✌🏻
紅酒同白酒都可以任飲🍷🍷🍷
2024-02-08 2771 浏览
薈景自助晚餐食過幾次,每次都好滿足款式又多,食物質素唔錯,而且環境闊落,仲有海景,好適合一家大細黎食環境寛闊舒適生蠔好肥美又有海水味,每次可以拎三隻呢個鐵板煎大蝦好好食😋不得不說呢度熱食幾多款 而且好味甜品款多,緊有一款岩你只要同職員講就會拎俾你刺身新鮮,帶子大粒但冇咩味熱食好味😋連炸物都好好味🤤好開心食到好多好味既甜品🍧總括而言,薈景環境好,食物質素好,服務又唔錯,食完會再想返去食既自助餐。價錢$720 ,Book 位可以睇下其他平台有冇優惠,或者信用卡優惠。
薈景自助晚餐食過幾次,每次都好滿足

環境寛闊舒適

生蠔好肥美又有海水味,每次可以拎三隻

呢個鐵板煎大蝦好好食😋

不得不說呢度熱食幾多款 而且好味

甜品款多,緊有一款岩你
只要同職員講就會拎俾你

刺身新鮮,帶子大粒但冇咩味

熱食好味😋連炸物都好好味🤤

好開心食到好多好味既甜品🍧

2024-02-07
2023-12-27 5814 浏览
📍薈景 (灣仔)灣仔港灣道1號會展廣場6樓==============================今年聖誕節同家人去左灣仔薈景食自助餐興祝聖誕節,餐廳非常有聖誕氣氛,而且仲非常有心思佈置左好多打卡位,好多打卡位要排隊先可以影到相,食物方面非常出色,食物補充速度都好快👍🏻👍🏻==============================前菜區:前菜區有多款冷盤,例如凍肉配香瓜,煙三文魚,沙律等等還有數款芝士可以配搭味道非常可口😋海鮮區:海鮮區有麵包蟹,龍蝦蟹鉗青口,螺麵包蟹蓋等等✨必食✨🦀麵包蟹蓋,味道真是非常好,只要用叉輕輕一跳所有肉就出來而且很多膏🐚凍螺係用酒烹調過,所以螺肉更加鮮味熱食區:熱食區有中式西式同埋印度食物另外還有廚師即切的牛柳雞胸等等✨必食✨印度區的薄餅🍕以及咖喱味道非常好味,咖喱不會太辣,而且有多款醬汁可以選擇👍🏻甜品區因為聖誕節,所以大部份甜品都是聖誕老人或雪人造型非常可愛😍✨必食✨🧇牛角酥窩夫顧名思義是將牛角酥壓成窩夫形狀,但配以蜜糖或朱古力一起食味道非常好,比正常窩夫還要好食😍🍞麵包布甸最上層的麵包烤到非常脆口蛋漿很嫩滑而且食到有淡淡肉桂味😋
📍薈景 (灣仔)
灣仔港灣道1號會展廣場6樓

前菜區:

海鮮區:
海鮮區有麵包蟹,龍蝦蟹鉗青口,螺麵包蟹蓋等等
✨必食✨
🐚凍螺係用酒烹調過,所以螺肉更加鮮味

熱食區:
熱食區有中式西式同埋印度食物另外還有廚師即切的牛柳雞胸等等

甜品
因為聖誕節,所以大部份甜品都是聖誕老人或雪人造型非常可愛😍
2023-12-23
午餐