2022-10-25
想试非洲菜好耐😆上网见到呢间餐厅有景睇👍🏻质素又唔差就嚟试吓啦🥰1️⃣Smoked salmon rolex & house salad($118)Rolex系非洲乌干达嘅平民菜式🤣但我思考紧佢哋会唔会落三文鱼…哈哈哈😝而呢间餐厅就用蛋煎三色椒,加洋葱加烟三文鱼再用皮卷住~而汁就觉得系蕃茄加少少辣味🤔好食就一定好食,但觉得唔系非洲菜嘅味道,感觉无咩非洲特色🫠2️⃣Jollof rice & Drumsticks($125)系西非鸡😍有一粒辣椒嘅辣味😆鸡锤啲肉都淋而且配汁系比较特别~较有香料味🥰都系酸酸辣辣咁样又有啲蕃茄味😝终于觉得似返啲非洲嘢🙈饭就系用长形米,应该系印度米🤔味道都系有少少酸味少少辣😆我钟意食红腰豆呢个配菜👍🏻感觉辣味重啲🙌🏻又好淋好食🤤另外有烚椰菜同红萝卜~埋啲汁食都OK嘅~📍总结:-食物质素唔差,但系唔系咁正宗嘅非洲菜我就真系唔太知🤣-个view好正,对出望到海🙌🏻而且有非洲感觉嘅装饰,成个感觉都舒服。
📍总结:
-食物质素唔差,但系唔系咁正宗嘅非洲菜我就真系唔太知🤣