2022-11-18 726 浏览
东涌而家多咗好多食肆😋,好中意食辣野嘅我近排又多咗间饭堂🤤,环境超靓,可以望住缆车🚠食川菜,对出仲有花圃💐同草地迷宫🌳可以俾小朋友👦🏻🧒🏻👧🏻影下相📸跑下🏃💨系东涌缆车站🚠地面有间新开嘅川菜馆 - #花椒八角 。入到去楼底极高,阳光☀️☀️洒入来后金光闪闪,个环境好舒服。枱大椅大,梳化仲好新净,最中意呢D干净光猛嘅餐厅🍴🍲西湖牛肉羮呢个𩠌好啱小朋友👧🏻🧒🏻👦🏻👦🏻食,豆腐、牛肉🐮、鸡蛋🥚都好有营养,补充钙同铁质,增强体力💪🏻。仲有少少菇类🍄、春笋🌽、葱粒、芫荽碎,增加风味又有爽脆口感。牛肉同豆腐好滑,唔会过熟,又好容易入口,个汤羮好入味。🌶️水煮牛肉黎到紧系要食川菜名物 - 水煮牛肉。大大盘嘅水煮牛肉好有气势,辣椒🌶️炸到颜色好红好靓,连辣椒🌶️都可以送饭🍚。花椒、八角嘅香气未食已经流口水,牛肉片一口大小,油润光泽,肉质好嫩滑,入口味道唔算太辣,果种酥麻会慢慢反攻上来,食到中段已经不断流汗 ~🥒麻辣水晶粉水晶粉拌上麻辣酱,加上花生🥜、青瓜丝。麻辣酱好香,唔算太辣但拌匀后份量刚好,水晶粉烟烟韧韧,好挂汁,真系好特别呀! 青瓜丝好爽口,花生盖上麻辣酱后,酥脆好食。我个仔👦🏻仲好中意呢度嘅鲜磨豆浆,豆

🍲西湖牛肉羮
西湖牛肉羮

🌶️水煮牛肉
黎到紧系要食川菜名物 - 水煮牛肉。
水煮牛肉

🥒麻辣水晶粉
水晶粉拌上麻辣酱,加上花生🥜、青瓜丝。
麻辣水晶粉

我个仔👦🏻仲好中意呢度嘅鲜磨豆浆,豆味劲香浓,我觉得可以分柝出来卖😹,一定要试呀!
2022-11-09
西湖牛肉羮