築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
今日试呢一间系台湾嘅过江龙火锅店,台湾都有好多分店,喺台湾一年销售900万锅的国民火锅品牌,海外首店在香港旺角朗豪坊对面,够哂方便易揾!主打一人一锅嘅打边炉,而且仲有放题区,有菇类、菜类、虾滑花枝滑等任均选择!呢度嘅点餐方法系套餐附汤底+主食+任食33款蔬食自助吧100分钟+饮料+甜点$165起,汤底同埋肉类可以加钱升级的,一场嚟到我哋今次都加钱升级试多啲唔同嘅嘢🤩其实如果平日嚟更加抵食,午餐都系$88有交易,非常啱哂同朋友嚟边打边炉边吹水,一人一锅又唔怕大家口味唔夹,所有嘢可自己决定👏👏台式麻辣奶香汤非常有特色嘅汤底,辣椒为基调,兼顾了麻和辣的口感,搭配鲜奶的香醇,形成了浓郁而不腻,如果喜欢更加辣嘅朋友可以选择麻辣锅✅爆炒龙虾汤经过爆炒后,汤头更加浓郁鲜美。非常浓郁嘅虾味,而且本身有虾肉喺里面,几有特色。海陆总汇锅(海鲜拼盘)呢个餐有包一款肉同埋海鲜拼盘,海鲜拼盘有唔同嘅鱼类下同埋蚬肉等, 尤其是系虾食得出特别新鲜,点返沙茶酱真系一流😋😋嫩羊肩羊肩肉质鲜嫩多汁,肥瘦均匀板腱牛肥瘦均匀,有肉味,虽然比唔上和牛揿入口即化,但系牛肉味嘅话重好多✅蒜片猪油饭加钱升级,非常值得,非常之香,配埋

台式麻辣奶香汤

爆炒龙虾汤

海陆总汇锅(海鲜拼盘)

嫩羊肩
羊肩肉质鲜嫩多汁,肥瘦均匀

板腱牛

蒜片猪油饭
加钱升级,非常值得,非常之香,配埋少少沙茶酱真系一流✅✅

另外仲可以选择乌冬,加落啲汤度煮够哂吸汤,食落滑顺,口感一流!

环境舒服,座位宽敞,日式料理装潢,感觉舒服休闲。店员服务都十分殷勤有礼貌,定时会问是否需要加汤,呢度加嘅汤系你选咗嘅汤底,并唔系加水,呢样十分加分,因为外面打边炉9成都只会帮客人加水/味精汤。
2024-07-06
用餐时段