上星期喺尖沙咀行完街,去咗位于么地道嘅一间韩式餐厅「Bingo & Cook」,试吓正宗地道嘅韩国美食💛好多年冇去韩国嘅我对韩国美食仲系念念不忘,一于今次食尽佢😆我哋嗌咗以下四样菜式:🌟50cm韩式海鲜锅🌟呢个上菜嘅时候真系好震撼,个锅有成张枱咁长,汤底系类似泡菜海鲜豆腐锅果类嘅汤底😋我仲特别要求多汤😝最钟意饮呢一类嘅韩式辣汤🍲 汤入面嘅海鲜都好足料,食完呢个已经饱咗一大半🤣🤣🌟玫瑰酱炒年糕🌟呢样系我去韩国餐厅必食嘅小菜,玫瑰酱汁加埋年糕简直系完美嘅配搭🤭🤭入面仲有肠仔同埋公仔面等配料,又系劲大份好足料👏🏻🌟蜂蜜黄油炸鸡🌟呢样菜式一上枱已经觉得超级香,蜂蜜加埋鸡翼嘅味道,原来系咁香💛呢样唔食得辣嘅朋友都可以一试😛🌟海鲜煎饼🌟海鲜煎饼系我食过咁多韩国餐厅见过最大份最厚身嘅一次👍🏻其实我一向都麻麻哋呢款煎饼,但今次令我喜出望外,因为配料好多,而且又比其他餐厅煎得软熟,所以唔觉唔觉就食咗好多😆🌟Blueberry smoothies🌟本身都惊嗌呢杯野饮会好漏🫣但点知饮落又唔系,仲有淡淡嘅蓝莓乳酪香味☺️感觉好清新好Fresh💛场内嘅装修都好有特色, 十分推荐大家黎一试☺️👏🏻美中不足嘅系入口比较

我哋嗌咗以下四样菜式:

🌟50cm韩式海鲜锅🌟

🌟玫瑰酱炒年糕🌟

🌟蜂蜜黄油炸鸡🌟

🌟海鲜煎饼🌟

🌟Blueberry smoothies🌟

场内嘅装修都好有特色, 十分推荐大家黎一试☺️👏🏻美中不足嘅系入口比较难揾,我同朋友都揾咗好耐先揾到个舖位,如果出面街有多啲指示会较好🥹
2023-10-24