2016-07-06
期待左好耐黎呢间大坑既西餐厅食晚饭,今日同朋友终于黎食下,入到去个环境好舒服好有情调,枱面点上蜡烛,里面又有音乐,气氛一流!我地先叫左一个set餐再散叫左几样野,先上个面包,包外脆内软,仲系暖暖地,包面头有一块干蕃茄,几特别先黎饮品Rose Lychee Cooler,最钟意佢个荔枝味好出,但又唔会太甜,啱啱好Set既Garden Salad内有多种唔同既菜同小黄瓜,醋汁酸酸甜甜,系我偏好既偏甜少少,好开胃之后散叫既北海道帆立贝都上场,有啲沙律菜喺底,帆立贝系轻轻煮过,好弹牙,加埋佢既酱汁好惹味Boston Lobster,龙虾好弹牙好鲜甜,个汁似系龙虾汤,好浓郁,底有啲菜同薯蓉,点埋个龙虾汁好好味好满足今日有特别餐单贵妃蚌,个贵妃蚌好新鲜,煮到仅仅熟啱啱好开心,蚌肉大大粒好鲜甜好味最后我地叫左苹果拿破仑,饼底系好松脆既酥皮,通常拿破仑既酥皮都会比吉士酱整淋,但佢完全无呢个问题,甜品都一流呢间西餐厅无论气氛食物都好正,好值得再去
呢间西餐厅无论气氛食物都好正,好值得再去
Rose Lychee Cooler
Garden Salad