2020-05-22 5332 浏览
Belon 今次去呢间法国餐厅 系米芝莲一星喺Instagram成日都见到 一直都好想试 终于比我试到啦! 餐厅唔系走一啲高级嘅路线 而系neo-bistro 入到去餐厅唔会觉得特别拘谨 同侍应嘅相处都系好舒服嘅特别觉得自己就好似喺巴黎咁😍一开始先叫咗两杯白酒🍸点餐分两种形式 可以叫a la carte 或者set menu而我同朋友就叫咗a la carte 佢地既餐前小食 头盘同埋甜品都系可以俾你share食由于我朋友系法国嘅酒店度做 所以佢哋就送多咗几个餐前小食俾我哋已我哋就净系叫咗头盘主菜同埋甜品餐前小食嘅份量唔算多 但几精致 味道好正宗头盘就叫咗一个带子 同埋croque madame 未到就梗系唔使讲啦 既正宗又好食主菜就叫咗一个鸡 一个quail啲肉煮得超好 唔会太生亦唔会太熟 啲sauce 都好正 配面包一流!甜品就叫咗一个朱古力挞 同埋千层酥(佢哋好出名嘅一道菜) 虽然已经好饱 但既然嚟到梗系要试吓😍真系好唔错不过唯一觉得嘅就系真系有啲贵两个人食咗差唔多4000港币但如果佢哋无送个几道餐前小食俾我哋嘅话 可能就唔够饱🥺因为价钱果方面 可能下次都未必会再嚟因为$4000
Belon
今次去呢间法国餐厅 系米芝莲一星
喺Instagram成日都见到 一直都好想试
终于比我试到啦!
餐厅唔系走一啲高级嘅路线 而系neo-bistro
头盘就叫咗一个带子 同埋croque madame
未到就梗系唔使讲啦 既正宗又好食
主菜就叫咗一个鸡 一个quail
啲肉煮得超好 唔会太生亦唔会太熟
啲sauce 都好正 配面包一流!
甜品就叫咗一个朱古力挞 同埋千层酥(佢哋好出名嘅一道菜)
虽然已经好饱 但既然嚟到梗系要试吓😍
真系好唔错
不过唯一觉得嘅就系真系有啲贵
两个人食咗差唔多4000港币
但如果佢哋无送个几道餐前小食俾我哋嘅话
可能就唔够饱🥺
因为价钱果方面 可能下次都未必会再嚟
因为$4000 可能已经食到二星既餐厅😣😣

$2000 (晚餐)
  • Millefeuille
  • Hokkaido scallop with seaweed butter