2015-04-14 3609 浏览
期待期待又期待,12月book 4月先有得食。今次食完又要即刻book定下次 9月再嚟。Book呢间嘢前唔洗夹定人架,只要一出声,万千对手都高举,唔洗惊凑唔够人 。首先佢嘅好处系每枱都有间房仔,大家可以好free。一开始时有friend话,间房隔音好渣㖞,隔离好噪。。。唉!洗乜惊,我地去到边都系最噪果枱,人地咪仲惊?!开饭喇!!第一味。。。我唔食,因为系乳鸽,评唔到 第二味。。估都估唔到系炒饭lei! 因为有小朋友,先上D平易近人及老少咸宜嘅硬嘢顶下肚先!炒到d饭粒粒分明经已唔简单,仲唔油果下令人食落感觉好健康呢!跟住系好鬼马嘅酿油条。呢个好特别,要即食(我地嘅指标系3秒内即食)。我地连食野都要达标,果然系一班好出色嘅银行员工   。。唔知系边间呢?!再落系我嘅至爱。。美国桶蚝。蜜糖甜、桂花香、桶蚝肥,配搭绝。全晚票选(其实得我自己落票;P ) 第三名!饮汤喇!第二名(又系得我落票;P) 系汤,睇下d汤渣就知份量足,个汤清甜到呢。。。呢个肺汤暂时系我饮过至巧味嘅!跟住果两味唔想讲,鹅掌无食,无得讲。但d friend 就赞口不绝,咁应该系好味嘅。 条鱼就errrrr, 蒸耐咗啰,

开饭喇!!
第一味。。。我唔食,因为系乳鸽,评唔到
蚌仁花枝乳鸽甫
生炒腊味糯米钣
 。。唔知系边间呢?!
百花西汁酿油条
糖桂花饯美国桶蚝
杏汁菜胆炖猪肺
跟住果两味唔想讲,鹅掌无食,无得讲。但d friend 就赞口不绝,咁应该系好味嘅。 条鱼就errrrr, 蒸耐咗啰,唔知系咪养鱼所以无鱼嘅鲜味,但唔系专门食海鲜嘅地方,蒸鱼一般都系呢个水准,所以我唔太失望。
花菇生扣鹅掌
蒸鱼
登灯done櫈!!!票选第一,我投呢碟虾!我唔建议剥壳食,成只连壳食(虾头除外) 先有意思。呢个真系不得了,估唔到陈皮可以配虾,又脆又香,陈皮嘅香从喉咙入,鼻孔出。。。(今次失约嘅朋友,你地走宝喇!)
椒盐陈皮中虾
上鸡喇!须然已经好饱,但见到反光嘅鸡皮,不得不上一件。呢个算系普通得嚟又不失水准的一道菜,算ok嫁!
脆皮炸子鸡
面、饭(经已食咗)、甜品等standard 一定有啦,都系好好味!!
虾子伊面
汤圆
全晚最失败系个friend 带得一支红酒,十几人分一支酒紧系唔够啦!唯有现场叫一支开啦,失败中之失败,完全要俾零分。大家记住酒系要多几支傍身先得嫁!
2015-04-02
生炒腊味糯米钣