2021-08-04 669 浏览
⚠️因为呢间系排队三个月先等到嘅,火爆到一个点,所以评分留到最后,留d悬念😼😼🤩亮点:连续五年获米芝莲推荐,被无数人誉为「全港最好味意粉」,openrice好评如潮,等左成三个月先有位!唔系好钟意食面嘅我,因为等左足足三个月,也变得格外期待~预约日终于到来la,为左好好品尝,我专登连午餐都冇食!黎到餐厅原来咁细间,得几张台(我估系因为座位太少先排队到咁夸张挂…)我地嗌左招牌嘅红虾意粉同Carbonara,外加一份salad同sparkling water,好期待!餐包配左有啲蒜香味嘅cream cheese酱,饱几特别,有啲似饼tim!我地encore左果个酱😹salad非常普通,就唔多讲la。✨红虾带子手工意粉 $380呢个系全场最推荐,所以一上来毫不犹豫嗌左。两只虾比想像中小,带子也系细细粒,好彩都算新鲜,个汁真系好重海鲜味!虾酱嘅鲜全部系晒汤汁~面系手工制作,干身啲,几劲道,但…食左几啖已经冇咩胃口😹✨Carbonara $188呢个评价好夸张!openrice上个个都话呢个carbonara全宇宙无敌咁,话「食左呢个之后对carbonara嘅要求会变到好高」,我期待到一个点!呢个

salad非常普通,就唔多讲la。

✨红虾带子手工意粉 $380

✨Carbonara $188
呢个carbonara嘅特色在于佢完全冇落忌廉,酱汁系用纯蛋黄,好浓厚,但我个人觉得都系有忌廉嘅普通版本好食啲~呢个好食过红虾意粉,但你要话有几好食,讲到全世界无敌咁…真系夸张左……..

overall,份量唔多,但根本食唔晒,因为好济,好heavy,全部系carbs食到人好辛苦😹后尾我同frd又去左食炸鸡同乳酪先觉得满足😪😪😪

讲真我觉得「唔算差」但真心唔算特别好食…可以feel到啲面系手工制作,食材几用心及新鲜,但绝对冇openrice评价咁夸张👿

🌟综合评分:7/10
🌟食物口味:6.5/10
🌟环境:6/10
#lfl #foodie #likeforlike #food #foodporn #spaghetti #carbonara #Michelin