2023-05-04 1117 浏览
今晚请朋友食生日饭,带咗佢嚟上水广场嘅牛摩食日式火锅放题,今餐食好少少,我哋拣咗食极品美国牛小排嘅放题。汤底方面有好多选择,一眼就被呢个造型可爱嘅别注版汤底吸引 —— 博多美人骨胶原啫喱鸡白汤,朋友就拣咗关东风寿喜烧。一开始就会先上一碟极品美国牛小排,牛肉嘅雪花好靓,厚薄适中,口感软嫩,食落唔会有渣,非常唔错!之后再追加嘅牛小排都保持到同样质素。出面自助区有各式各样蔬菜同配料,调味料,饮品,甜品,一应俱全。睇睇Menu,发现除咗平时会见到嘅一般配料之外,仲有一系列期间限定嘅台湾祭食品,其中我觉得好吸引嘅系墨汁香肠,爽脆炸鱼皮,芝士牛肉贡丸,冰烤番薯,一口黑糖麻糬,竟然连珍珠奶茶🧋都有!同时可以品尝到日式同台式火锅,感觉非常特别海鲜方面,都有唔少选择,其中有广岛蚝,加拿大翡翠螺,蟹籽墨鱼滑等都值得一试。广岛蚝都几肥美,蚝味好浓。翡翠螺好大只,螺肉大大粒好厚肉,喜欢食螺嘅朋友必点。朋友见到Menu上有个温泉蛋牛摩饭,就忍唔住想试试,味道都唔错。甜品方面,必食嘅梗系北海道低脂乳酪,仲可以自己加topping。另外有个士多啤梨忌廉蛋糕都几好食。呢餐食得好丰富,好满足

呢餐食得好丰富,好满足

2023-05-04