2024-06-20 209 浏览
Sick burger价钱💲: $93/ $123/ +$34/ $48好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.3/5环境🗾: 3.3/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 3.7/5-呢间burger店位于希云街街尾,估唔到平日夜晚八点几都要等位,大家真系要预多小小时间!入面位置走小小vintage路线,位置唔多,自己落单,食完再自己收盘。老板由马鞍山开店开到铜锣湾,将手工burger带比更多人试到。呢排出埋开心果西多士更加吸引我来啦!🥳-✅Signature sick burger. 包体系烘得香脆的牛油甜面包。中间夹住的汉堡扒用安格斯牛做,压到比较薄身,但因为咁佢会焦脆d,有小小㶶边的,肉扒仲好juicy😚 夹埋烟肉🥓、生菜、蕃茄、同洋葱圈,配料比较丰富。最钟意系有只㶶边的太阳蛋‼️啲蛋汁已经流晒出来,望到都好治愈。呢个combination系食丰富的味道同配搭😎-✅Sick burger. 呢个突登叫左3块肉,食真啲!果然食3块肉会比较食到肉的口感同埋牛香🤩 超级满足!唔洗惊会好腻,因为入面用梅酱、柚子同埋d焦糖洋葱,成个配搭都开胃的。呢个真系啖啖肉好正。d牛肉煎到小小㶶系最完美的呈现😋
Sick burger
价钱💲: $93/ $123/ +$34/ $48
好味程度😋: 4/5
服务🍴: 3.3/5
环境🗾: 3.3/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 3.7/5

✅One bite chicken. 炸鸡外层好脆,炸粉浆唔后。入面的鸡肉唔会好淡,炸鸡来讲都几juicy!最钟意有青柠汁+mayonnaise做汁
✅✅Pistachio mochi french toast. 呢个比起burger更有惊喜。本身钟意开心果的我,觉得好正呀呀呀🥹一片西多士都有d厚度,沾满蛋酱,食落有🥚香。入面的麻糬系软软的,同炸面包的口感好一致,软软糯糯咁。面头有d小小咸的nuts碎,同埋小小cream。底下系超足的开心果酱😍沾到满晒咁食,开心果味都几浓呀!开心果控都系必食了😌

perfect match应该系要signature个款再2片肉up!肯定系best combo😆 西多士都好好食好满足。如果有quota我都想饮埋d milkshake🤪