身为抹茶控嘅我🍵知道 Espresso Alchemy 美丽华分店推出咗京都秋祭主题餐点同特饮,就梗系要约朋友一齐去试吓😍京都抹茶卷 松软嘅抹茶味卷蛋糕内包裹住creamy嘅抹茶忌廉,抹茶味香浓之余又唔甜,洒上嘅抹茶粉除咗卖相更加靓之外,亦都中和左甜味,而旁边嘅金箔亦令卖相显得高雅。伯爵茶鲜奶巧克力 天鹅拉花好靓,香浓嘅鲜奶朱古力中🈶️淡淡的伯爵茶香,都几特别。自家制布朗尼配雪糕2⃣️大块Brownies砖外脆内松软,加上果仁粒令口感更丰富。识食就梗系一口Brownie一口云呢拿雪糕,又暖又热,Nice😆食完甜品倾一阵计朋友有啲肚饿,所以最后叫咗一个香蒜青酱鸡扒长通粉。香蒜青酱非常惹味,唔干仲几creamy。鸡扒系切成一片片嘅鸡胸紥肉,肉质唔鞋够入味。