2021-01-09
1948 浏览
同老公喺㖊日8-1-2021(Fri)第一次staycation庆祝木婚,由于酒店包咗3餐,所以我哋㖊日先食第一餐~ 下午茶.佢哋已经set好有咩嘢食,我哋只系拣餐饮就得.我就拣咗异国香料,有云妮拿,焦糖,丁香,肉桂同橙花花瓣;老公就要小荳蔻藏红花红茶.两只茶嘅茶味都唔算太难接受.等咗十几分钟,成set tea到嚟,职员为我哋逐一介绍系咩嘢,我哋由下层开始食上去,下层系松饼有云妮拿牛油同士多啤梨果酱搽.松饼外脆内松,云妮拿牛油嘅云妮拿味好淡.食咗一件半,原本肚饿嘅我哋,都饱咗.手指三文治有:开前面嘅青瓜,呢个清新,冇油腻感.左边嘅虾,味道都清嘅.黄色嘅系三文鱼,个包有啲干,一般.后而嘅系火腿芝士,火腿有两种,成个唔太咸.最上层嘅甜品宥:右2系海盐,我食到焦糖味,但好彩唔太甜.左1系芝麻,呢个唔太甜,味道几浓.右1系柠檬,个球体口感好特别,内里唔会有浆流出,味道亦正常.左2系黑朱古力,我觉我正常冇问题,不过老公大嗌好甜,价钱:呢餐系送嘅,但menu写上一人$418.00,两人$748.00.服务:会密密主动斟茶,不过呢日天气咁冻,唔使斟咁多出嚟嘅,因为啲茶好快冻呢.其他:职员帮我哋斟时,
等咗十几分钟,成set tea到嚟,
松饼
手指三文治有:
左边嘅虾,味道都清嘅.
黄色嘅系三文鱼,个包有啲干,一般.
后而嘅系火腿芝士,火腿有两种,成个唔太咸.
最上层嘅甜品宥:
甜品
左1系芝麻,呢个唔太甜,味道几浓.
左2系黑朱古力,我觉我正常冇问题,不过老公大嗌好甜,
价钱:
其他:
职员帮我哋斟时,有一个小碗同疏隔,要嚟隔茶叶同载斟水时会漏出嚟嘅茶.