2023-11-22
又到我既生日月🌟上年生日都系食以间😆我觉得几好食,所以今次同朋友试下其他菜式🤩1️⃣Welcome Drink~紫苏话梅梳打酸mei mei 几开胃2️⃣ 手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度温泉蛋忌廉野菌伴露荀冇谂过火腿沾蛋汁食又几好味🤤几创新3️⃣原只矶煮南非鲍鱼配酱油渍三文鱼籽鲍鱼好入味,肉质好弹牙👍🏻好中意三文鱼籽起口中霹雳啪喇的感觉🫢4️⃣干邑龙虾汤口感非常浓厚,好味😋但伴碟系一只虾🦐😆5️⃣Refreshment Tea台湾日月潭紫芽红茶琥珀色调一木质香,花果香,喉韵滑顺6️⃣香煎鹅肝红花大啡菇意大利饭个饭系软硬适中,两块鹅肝都好肥美,煎得好香;而个大啡菇都好juicy🤤7️⃣鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛脸颊配西兰花苗,香草鸭油伴薯仔🥔和牛西冷我拣左五成熟,切开后中间系仲系好粉嫩,肉味浓且入口油脂充满口腔;而和牛脸颊轻轻切开就一分为二,肉质好soft。好味道👅8️⃣Keto Cheesecake(Original)芝士味好浓郁,中间仲系流心既🤤9️⃣Matcha Tart抹茶味浓,唔太甜;我喜欢🫶🏻
1️⃣Welcome Drink~紫苏话梅梳打
酸mei mei 几开胃
冇谂过火腿沾蛋汁食又几好味🤤几创新
3️⃣原只矶煮南非鲍鱼配酱油渍三文鱼籽
4️⃣干邑龙虾汤
口感非常浓厚,好味😋但伴碟系一只虾🦐😆
5️⃣Refreshment Tea
台湾日月潭紫芽红茶
琥珀色调一木质香,花果香,喉韵滑顺
6️⃣香煎鹅肝红花大啡菇意大利饭
8️⃣Keto Cheesecake(Original)
芝士味好浓郁,中间仲系流心既🤤
9️⃣Matcha Tart
抹茶味浓,唔太甜;我喜欢🫶🏻