2023-07-04
好多时去食Cafe都担心餐厅影相靓但系食物唔好食😅 今次试咗呢间韩式Cafe环境同埋食物水准都好一流🇰🇷 环境以木系装修为主🪵暖色调感觉好Cozy 🤎 食物方面摆盘都好有心思 每个角落打卡都好一流味道也不错📷 ⭐️ 炖牛肋骨蛋包饭 🍳 一切开即刻流出嚟嘅蛋浆真系好吸引🤤配上炖到入晒味嘅牛肋骨🍖 有多层次香浓嘅味道🤩 ⭐️ 甜辣炸鸡 🍗 炸鸡入口Juicy唔会太干👍🏻 酱汁辣度好温和🌶️面头配上果仁碎同芝麻口感好丰富🥜 惊喜嘅系伴碟仲有年糕配上酱汁好烟韧🍡 ⭐️ 泡菜煎饼 🥞 泡菜足料而且煎饼香脆唔会太重粉感🔥 配上带麻油嘅酱汁入口就更加咸鲜😚 ⭐️ 青柠梳打 🍋 卖相系好梦幻嘅靛蓝色💙除咗清爽嘅青柠味之外入口仲带淡淡嘅香草味有种花园既感觉🌷 ⭐️ 士多啤梨鲜奶咖啡 ☕️ 咖啡味唔算浓入口好似士多啤梨奶咁甜甜地又Creamy既泡沫🍓好有韩风嘅感觉 ⭐️ Banchan & Cook 提拉米苏 🍰 韩式既Tiramisu甜度比较高 但系口感都好幼滑🤍
韩式既Tiramisu甜度比较高 但系口感都好幼滑🤍