平日系公司附近食lunch,对食物要求都唔会咁高最紧要就系近、快、方便食同埋价钱合理呢度系做到既 👍 比起一般茶餐厅或者旧式粉面舖,呢度就明显剩一筹,虽然都系人多都系要等位,但系起码地方干净企理我地一行两个人,叫左鱼皮黎share鱼皮跟左碗清汤 🥣鱼皮既份量几多,一大包都真系绝不欺场(我地最后系食唔晒既🧎)鱼皮好脆同干身,但略嫌粉较厚,牙唔好既人最好将块鱼皮浸汤耐少少先食 白灼菜心 🥬菜心新鲜翠绿,有蔬菜本身应有既爽甜,健康之选!鱼蛋鱼片河 🐟鱼蛋爽弹,汤头咸淡适中,无咩可以挑剔挂住食,呢个切腩墨鱼丸双拼米就无咩影到相 😂我加左$10要紫菜 😋加左紫菜简直就系锦上添花,同埋食多啲紫菜都健康架~切腩份量唔多,但入口都系软熟香口既反而墨鱼丸值得一赞 👍佢唔系我地平时出去打边炉会食到果种墨鱼丸味,呢度既墨鱼丸比较似我细个系粉面舖食到果种传统口味我自己就好钟意啦 ❤️ 可能都有啲怀缅过去既情怀既 😂我食得辣,就加左佢台面提供既自家制辣椒油 🌶️好得㖞!佢好香而且味道系有层次既,同普通买现成既辣椒油明显唔同我厚多士问店员啲辣椒油系点整既,跟著个姐姐答我原来系佢地舖头既祖传秘方,要用十几款材料炮制而成

平日系公司附近食lunch,对食物要求都唔会咁高
最紧要就系近、快、方便食同埋价钱合理
呢度系做到既 👍

我地一行两个人,叫左鱼皮黎share
鱼皮跟左碗清汤 🥣

白灼菜心 🥬
菜心新鲜翠绿,有蔬菜本身应有既爽甜,健康之选!

鱼蛋鱼片河 🐟
鱼蛋爽弹,汤头咸淡适中,无咩可以挑剔

挂住食,呢个切腩墨鱼丸双拼米就无咩影到相 😂
我加左$10要紫菜 😋
加左紫菜简直就系锦上添花,同埋食多啲紫菜都健康架~
切腩份量唔多,但入口都系软熟香口既
反而墨鱼丸值得一赞 👍
我自己就好钟意啦 ❤️ 可能都有啲怀缅过去既情怀既 😂
我食得辣,就加左佢台面提供既自家制辣椒油 🌶️
有啲料到咁㖞 😄 有无爱辣之人心思思过黎试试先?
2025-01-17