2008-04-14 553 浏览
见鳝稿话呢只法国朱古力名牌开了专门店,有好多种类,所以在apr 11, 08来走番转 问完+玩完1大轮,最后买咗-1盒好"的骰"(~6cm x 6cm),得20多粒左右,索价不菲,不过时运高,又当睇唔到咁买咗番嚟-黑朱古力(>55%可可)里面包住2款果仁: 杏仁(扁d),榛子(圆d)-同系列仲有橙味黑朱力粒,黑朱古力包咖啡豆,牛奶朱古力包以上果仁,黑朱古力包果粒,开心果蓉……….,好多款-望落去已经好有光泽,足证+有可可油在内,入口层黑朱古力只喺大约1-2mm厚度,咁大粒都主要喺果仁占据晒。朱古力唔多甜,浓郁,好似有少少嘅果酸味,不过因为朱古力个份量咁少,+上里面嘅nuts嘅味道已大大将佢打退。果仁称职,够松脆,只喺少部份食到有少少"益"味,但整体好唔错-我问友人好唔好食,佢话唔甜,几好,继而又问我几多$$$$,我问佢想比番$$$$我吗???点知唔喺,佢净喺想叫我再买比佢食,so disappointed~~~- 其实1开始我主要喺睇纯黑朱古力片,仲叫个o靓仔sales(个样好young)解释吓唔同line嘅黑朱古力有咩唔同,原来喺分含可可嘅浓度同味道各自偏向唔同(eg 果味,

问完+玩完1大轮,最后买咗

- 其实1开始我主要喺睇纯黑朱古力片,仲叫个o靓仔sales(个样好young)解释吓唔同line嘅黑朱古力有咩唔同,原来喺分含可可嘅浓度同味道各自偏向唔同(eg 果味,花味,咖啡味,好重可可味),在解释嘅途中,佢好好人咁总共比咗2片唔同味嘅tester(其实即喺实物原大,好慷慨嘅试食装,无切到风都吹得起)我试。因为我唔钟意𠮶种酸性,所以佢又改而介绍我另外有注明可可豆出产年份(我以为红酒先兴讲年份啫)𠮶d,但𠮶d就无细片装,只得大片装,兼无tester。咁,太冒险啦

- 服务好好,个o靓仔对公司嘅产品好熟,好似背稿咁,亦引用咗好多我喺鳝稿见到嘅字眼同用语。唯1夹硬要挑剔就喺如果佢能够讲得出咩产地嘅可可豆味道特性就最perfect。其次佢个态度亦好好,4万式嘅笑容就紧架啦,说话虽则有轻微作状,同少少浮(但资料性嘅内容就好实在),好似做戏/哄o靓妹咁,但出自佢个样,就带少少傻气,都几惹笑,不过我又唔好意思笑出嚟,唯有买完带住微笑咁走出pp啦。hahaha