2020-03-10
相信好多人近来都少咗出街食饭,转为自己煮或者嗌外卖,而好多餐厅都提供左送货服务。呢排因为要留喺屋企多,于是都投入左叫外卖嘅服务。其中一间见朋友推介过好食嘅就系呢个东海荟 · 拉斐特 。午市和晚餐都有唔少选择,而且最重要价钱十分相宜。首次推出全线点心外卖服务及优惠嘅东海集团,提供了外卖自取优惠75折,另外你可以经网上外卖平台点餐及送货都有88折优惠,平左唔少,刚最重要系可以足不出户已经喺屋企叹到佢地出品。以前曾经试过饮宴和茶市都食过东海嘅嘢,系中上程度,用来作为平日嘅午餐和晚餐就系一个非常好嘅选择。昨天,由于家人刚巧在尖沙咀,就试咗呢到嘅晚餐外卖服务。最正系,平时外卖返到屋企都会冇咁好食,去到屋企嘅食物同系餐厅食无乜分别。我心水系盐焗手撕鸡,份量十足,手撕鸡味道浓郁,而且唔会好似有啲餐厅手撕得来得细细条,芝麻的香令盐焗嘅鸡皮魅力爆发。干煸四季豆,完全系好似系厨房攞出黎咁样,条条仲劲热,味道不咸又功架十足,食到镬气。沙姜猪手粒系餐厅推荐,呢个适合怕吃大件猪手的人,沙姜味好浓,猪手虽然系一粒粒,但系都有骨胶原,好好送饭或送酒。另一推介系金沙鱿鱼,店方系盒到整左个位透气,令到个鱿鱼唔会变质,金
呢排因为要留喺屋企多,于是都投入左叫外卖嘅服务。
其中一间见朋友推介过好食嘅就系呢个东海荟 · 拉斐特 。
午市和晚餐都有唔少选择,而且最重要价钱十分相宜。
另一推介系金沙鱿鱼,店方系盒到整左个位透气,令到个鱿鱼唔会变质,金沙味浓郁,而且好香口,相信系个度食会仲正。
搞到我好想试下点心外卖,唔知会唔会同样系咁高水准。
呢几个月,相信外卖抗疫会系潮流,嚟紧我仲有其他推介,再分享话比大家听。
东海荟 · 拉斐特
尖沙咀弥敦道100号The ONE 12楼