2019-07-16 77 浏览
胡炉.对胡炉嘅鲜椰青鸡锅汤底念念不忘,今次带男朋友黎食😍😋最钟意佢坐得舒服唔会好嘈,餐厅环境又几干净。.🥥鲜椰青鸡锅胡炉最特别系佢嘅特色汤底,前排大陆好轻食嘅椰子火锅,呢道更高一层次!店员首先落牛油将椰子同鸡炒香,至半熟状态后加入烧酒将鸡烧至七成的金黄,再倒入原个由真.椰子开出黎嘅新鲜椰青水煲🥥因为落左牛油,成个锅好香😍.鸡件因为用过牛油及清酒煎+炒香,加上用椰肉煲过,所以好香好入味。而且鸡件份量亦好多,唔同部位都有,非常鲜嫩。.我地嗌左大size嘅<极上本地手切牛颈脊>,😋一大盘牛肉好满足,而且牛颈脊好有口感,富有牛味,手切牛更加多一份鲜嫩,图中可见肥瘦均匀嘅牛肉😍我同男友都食到舔舔脷!.不得不提系椰青+鸡淆制而成嘅汤底好鲜味,煮完嘅鸡/牛唔系好洗点酱汁已经好好味,建议大家可以’不’啲汤黎饮下试下佢真材实料嘅汤底!
胡炉
🥥鲜椰青鸡锅