2023-04-17
假日6:30 ,见餐厅当时大约坐满五成,我就入去试试,带位小姐知道我四位,好奇怪地佢叫我坐餐厅门口出面的那张四人枱,明明里面仍然有最少五六张空四人枱,吾明点解叫我坐出面,我估计系想制造到餐厅好满坐,坐到出去咁嘅场面,吸引其他人中伏。于是我话坐里面,佢就比我坐里面。叫餐我哋想叫虾饼,待应话卖晒,所有炸乜乜都卖晒,泰式沙律又卖晒,大佬,6:30 就卖晒? 作为泰国菜,所有煎炸野卖晒!于是叫咗一个红咖喱鸡配一个白饭,一个菠萝炒饭,一个虾酱炒饭及一个炒贵叼,之后,最先嚟就是红咖喱鸡但欠白饭,然后其他炒饭炒粉都来晒,于是就问职员个咖喱欠碗白饭,之后一直有吾同的侍应叫我等等,最后就有一位侍应同我讲厨房忘记煮饭,冇晒白饭,叫我等10分钟左右等碗白饭,真系坚奇怪! 个咖喱冇饭点食呢? 炒饭又有,但冇白饭,超级不能理解! 仲叫我等? 即系等到厨房煮好白饭,我个咖喱都冻晒啦!个菠萝炒饭及虾酱炒饭主要系得三色杂豆冇乜肉,味道吾得,只有炒贵叼叫做正常,真系完全唔会有下次,完全中伏!