原本几期待去呢间餐厅食饭,因为睇到OpenRice 其他人影既相,睇落都唔错,所以同朋友去南丰纱厂行行,顺便试吓间餐厅,点知好失望!我哋叫咗黑蒜油青口意粉,坚果紫薯意大利饭同布朗尼蛋糕配棉花糖云,逐一同大家分享。首先,黑蒜油青口意粉算系三道菜中最正常,不过味道麻麻,没有层次,得个咸味!然后,坚果紫薯意大利饭没有紫薯味,同平时risotto 差不多味,但都系偏咸,坚果有只有杏仁、合桃,而且同餐牌上图片有少少出入,还有我有比较其他OpenRice 用户上传的照片,发现我果日嘅坚果紫薯意大利饭整得有啲hea,感觉呢间餐厅维持食物水准很差!这是我食的意大利饭:这是其他用户的相片:最后,最严重系甜品,布朗尼蛋糕配棉花糖云实在太货不对办,果然餐牌图片只供参考,大家唔好中伏啊!请睇吓个实物同餐厅图片的对比,实在差太远!不能接受!餐厅图片是粉红色的棉花糖云,实物完全没有!仲有价钱唔系便宜,叫得呢个甜品,好多人都系想打卡影相(例如我本人),但系出到黎系咁样,真系好失望!果然图片只供参考,大家唔好中伏!总结,对呢间餐厅好失望,唔会有下次!

这是我食的意大利饭:

这是其他用户的相片:

总结,对呢间餐厅好失望,唔会有下次!
2021-02-18
午餐