2024-01-05 257 浏览
一个迟来的圣诞大餐(12月27号先食)梗系要丰富D啦,虽然得两个人不过都试咗好多样野。先来个小食,佢有好多款薯条,我地结果就要咗蕃薯条,因为平时少D机会食得到,蕃薯味甜甜地,即叫即炸嘅,新鲜自然好食。第二个小食我地叫咗炸鱼仲,一碟有6件鱼仲(即系炸鱼柳),呢个好食,用新鲜鱼做,一啖咬落去就知系龙系虫,肉质都有好大分别,真系好味好多,不过硬系觉得攞新鲜鱼去炸有D浪费。主菜来了,先来的是季节限定枝竹羊肉Burger……上面薄片就系炸枝竹,枝竹同枝竹之间夹住墨鱼滑,墨鱼滑变成好似胶水咁样,入面食到有腐乳味,真系有羊腩煲嘅感觉。另一个包就叫咗软壳蟹Burger,成只软壳蟹夹喺包入面感觉真系好劲,入面D沙律菜新鲜好食,仲有佢入面个酱汁食到一粒粒蟹籽,卜卜脆几过瘾。佢个餐跟埋汽水,我地其中一杯加钱Upgrade做云尼拿奶昔,都几好味,印象之中坊间比较少地方饮到自家制奶昔。叫咗咁多样野都只系$354,真系几抵食。
主菜来了,先来的是季节限定枝竹羊肉Burger……
叫咗咁多样野都只系$354,真系几抵食。