2021-11-23 1032 浏览
冇错又系朋友生日去食生日饭,本身并唔系想食呢间,但其它想book嘅唔系full book就系是日唔开,所以决定再次光临呢间。我地叫咗蜗牛,炸鱿鱼同Rib Eye。我本身一般般食蜗牛,因为食蜗牛同食螺差唔多咁,口感都差唔多,但我绝对推介呢到嘅蜗牛,因为佢个香草蒜蓉牛油汁真心无敌,绝对需要拎多块面包食d酱汁,否则真系对唔住呢碟蜗牛。炸鱿鱼都唔错,鱿鱼软身有弹性,新鲜炸起脆卜卜,但并唔系非呢间不可。Rib Eye好正,油脂分布均衡又帯有肉汁,只需要少少盐就已经足够, 肉边仲帯有少许焦香,分量十足,2个人分绝对足够。相信大家都觉得LPM系一间环境同食物质素都好高嘅餐厅,非常适合生日去食,由我地坐低到走为止,听到起码6次birthday song,未计我地自己个次,好夸张😂😂