2022-09-10
今日放工好倦,决定揾间舒服嘅餐厅食返餐饱,条件之一系要有又靓又好食嘅甜品。即时谂起荃湾绿杨坊嘅HeSheEat。单骨蜜糖芥末鸡翼蜜糖和芥末味道混合之后,原来咁好味,带点辣,十分开胃。而且因为单骨,食得方便之外,感觉啖啖肉。性价比也很高, 一客有六只。香辣柚子大虾沙律沙律嘅份量都几多,柚子食落唔苦、够甜,相信因为食材够新鲜。大虾肉质够爽,没有雪藏味。烧烤BB猪肋骨配日式薯仔沙律呢个我最钟意,外层香脆,内里肉质嫩滑,腌得好入味,而且个烧烤汁做得好惹味,捞埋啲薯蓉一齐食,真系冇得输。红花海鲜烩意大利饭红花味道独特,带花香和甜美,用嚟煮意大利饭十分匹配,海鲜有大虾、青口和蚬肉,鲜味十足。朱古力疏乎厘pancake (含橙酒)疏乎厘厚度十足,够松软,有入口即溶嘅感觉,而且充满香浓嘅蛋香,再加埋含橙酒嘅酱汁,提升味道嘅层次,食完十分满足,令你忘记晒工作嘅烦恼。
单骨蜜糖芥末鸡翼
香辣柚子大虾沙律
烧烤BB猪肋骨配日式薯仔沙律
红花海鲜烩意大利饭
朱古力疏乎厘pancake (含橙酒)
疏乎厘厚度十足,够松软,有入口即溶嘅感觉