2023-12-29
上星期行紧铜锣湾时,行到一间用猩猩做标志嘅店,凑趣去试吓。跟手发现佢哋卖嘅唔单止得椰青水,仲有好多好特别嘅椰子甜品同埋饮品。我就拣咗几款来试吓。首先,佢哋个椰子布丁真系好滑好香🥥,入口即溶,鲜嫩得嚟又唔会太甜。食住佢我整个人都平静咗唔少!再嚟系个Signature Bowl,用椰青沙冰配上布甸碗。嗱,好好嘅冰冻口感,加埋仙草啲水凝质感,仲有啖啖椰子嘅软滑,食落一啖又一啖停唔到口!之后仲试咗部椰子Matcha Latte。咖啡豆味道浓,同椰奶嘅香甜反而驳埋一齐,仲带有淡淡果香,真系清新过人。意想不到嘅好搭配!呢间店绝对系一个好地方,让你喺城市嘅喧嚣中揾到片刻嘅清新同宁静。饮品与食物都充满创意又健康,难怪会有咁多人慕名而来。下次再经过铜锣湾,记得要黎呢度坐下,试吓佢哋嘅椰子风味系列,保证你会爱上呢度㖭!👍🌴