好多年前喺city’super已经买过呢个牌子嘅椰子布丁,𠮶时已经觉得好好食,不过始终都算贵,所以只系食过一两次。最近喺铜锣湾见到呢一个品牌嘅招牌,原来开咗实体店,有几次想食,不过都好早收就未有机会。而去到最近终于食到啦。叫咗椰子布丁,入边有椰奶椰肉,再加埋布丁,其实几好食,唔系净系一旧布丁,有多重口感,但个人认为椰奶太多同埋稍为甜咗啲,如果布丁同椰肉比例多啲同减甜少少就好啦。试埋招牌椰碗,拣左珍珠同椰子雪糕。拎𠮶时觉得都几大碗,但谂真啲呢个价钱系应该要咁大碗🤣。入面有我拣咗嘅椰子雪糕同珍珠系面,下面有仙草,沙冰,同黑糖浆。黑糖浆喺最底,所以一开始食唔知有,食到最后甜到呕,所以记得食到咁上下要搅匀。但其实我觉得黑糖太浓太甜抢晒椰味,唔落会好啲,而仙草同珍珠其实同椰子都唔系太match,不过分开食还好。食到最后个椰碗可以掘啲椰肉出嚟食,椰肉都好嫩。斋讲味道,我会俾好评,但计埋价钱可能就只有中平了。

斋讲味道,我会俾好评,但计埋价钱可能就只有中平了。