2025-02-18
今日去咗屯门市广场2期嘅四季椰林海南椰子鸡,真系好正!一入门就闻到阵阵椰子香,环境好舒服,绿色嘅装修真系让人好放松,服务员态度都好亲切。佢哋讲求不加一滴水,四个椰子一锅汤,系专业品质保证。🥥个椰子汤底原汁原味,用嘅系新鲜椰子,清甜到不得了!先饮上一口汤,停唔到,饮多两碗先开始食,已经觉得值回票价。🐔 鸡只是用上海南文昌鸡,半只份量好足料,够2个人饱饱,鸡肉好嫩滑,皮黄肉白,入口鲜香,蘸上特调嘅酱料,味道一绝。🥩火山肥牛都唔错,牛肉好新鲜,稍微涮一涮就可以食,吸满咗椰子汤底嘅清甜,口感好丰富。🍡潮汕丸类双拼,有牛肉丸同墨鱼丸,牛肉丸弹牙到可以打乒乓球,墨鱼丸鲜味十足,正!🥬娃娃菜、午餐肉同炸腐竹都好搭椰子鸡,午餐肉大大份,食落好满足;炸腐竹吸收晒汤底嘅精华,超入味。🥘非遗腊味煲仔饭,腊香裹著米香,入边仲有粒粒芋头,质感丰富,饭焦锅巴香脆,一口就被圈粉,传统美味真的绝!
佢哋讲求不加一滴水,四个椰子一锅汤,系专业品质保证。