上星期五食完海鲜餐后, 因为太早, 所以我们走左去食糖水, 谂住去厚福街,多D选择, 见好多间, 几间都有一些人在等位, 唯一呢间冇, 朋友又话未试过呢间, 咁就入去食啦, 选择都好多, 对于我有选择困难的人, 最好就系食番一D熟识的甜品, 所以就叫左杨枝甘露啦, 朋友分别都系叫杨枝甘露, 蛋白杏仁茶, 海底椰紫米露, 木瓜雪耳, 仲有系香蕉奶加焦糖雪糕.价钱都唔平的啊, 平均都要30几蚊架, 我们的杨枝甘露来了, 颜色系较浅色的, 感觉系好多奶呀. 食落都系, 真的系好重奶味, 芒果粒粒好少, 柚子都多, 但系苦的, 唔知系咪过熟, 一句唔好食的. 朋友们说他们的甜品都OK呀, 尤其系那蛋白杏仁茶, 佢话好香杏仁味,又唔会好水咁, 有些蛋白好滑又香, 其它的都唔差的, 那紫米露, 入面有几足的海底椰. 然后木瓜雪耳都清甜, 香蕉奶加雪糕就系直接力落杯奶底, 所以变左奶昔, 不过个雪糕都好食的.

杨枝甘露
海底椰紫米露
蛋白杏仁茶
芒果奶+焦糖雪糕
木瓜雪耳
2014-12-05
$36 (其他)
海底椰紫米露
蛋白杏仁茶