3月转热之后以为要等到年尾冬天先再有得打边炉,估唔到呢几日天气又凉返少少,即刻把握时机打返个边炉先🤭 相信牛大人对大家来讲都唔陌生,今次介绍嘅系佢哋嘅午市吃到饱套餐,只系$198(+10%),但食物嘅选择一啲都唔输蚀比晚餐,好抵食㗎😀今次嚟到沙田嘅牛大人店,超级多人排队呀!好彩我哋晨早订咗位,同服务员讲声Booking,好快就安排入座👍🏼午巿有几个套餐选择,价钱全部$200内,我哋当然叫最靓嘅极上和牛吃到饱套餐😈 汤底🍲: 冇记错嘅汤底好似有成8,9款可以拣,我地想食清少少,拣咗个唔辣嘅蒜头鸡汤锅🐔汤底入面都有成半只鸡㗎,而且蒜头味都几重,加上有少少菜,可以话清淡得来都几惹味😋肉类🥩: 和牛套餐顾名思义就系有和牛食啦,佢哋嘅牛系澳洲和牛M5牛肩卷,切到非常之薄, 渌一渌就食得,油脂唔算多,但一啲都唔鞋,而且重牛味,翻叫左好多好多碟🤣 除咗和牛仲有安格斯牛板腱,牛五花,西班牙猪梅肉片,鸡件等等,呢啲我每样都只系食咗一件,始终都系食和牛最抵嘅😏火锅配料自助区🍢: 除咗用iPad落单嘅肉类之外,自助区仲有唔同嘅丸类,台湾面同米粉,同蔬菜🥬加埋都成几十款,而且仲有自助酱料区,可以自己混酱😁小食

小食🍗同饮品🧃: 讲到明系台式火锅,又点会冇台式小食同台式饮品呢?用iPad点餐入边会有几款台式小食,我最钟意就系髯须鸡同埋台式香肠,好有台湾嘅感觉啊🥹 至于嘢饮方面都系自助嘅,有一大个冻柜俾你拣,包括有罐装饮品例如汽水之类,亦都有牛大人自家制嘅一啲台式茶品,打完边炉饮来清下热唔错㗎👍🏼