位于元朗这一间日式拉面店,坐轻铁去只需行2分钟就到,如果坐地铁就喺朗屏站经过元朗商场都系大概10分钟嘅路程。首先间餐厅比较细小,所以记得预留时间早啲去,因为都好多人去食。首先讲吓点解咁多人去食啦,佢主打嘅汤底其实得两大款,一个系鲣鱼汤一个白鸡汤。两个汤都非常出色,我自己非常喜欢,因为佢嘅汤底清澈又唔咸又鲜甜。配上特制嘅鸡胸肉,我从来都冇食过咁嫩滑嘅鸡胸肉。净系食佢块鸡胸肉已经知道厨师嘅煮食级别了。另外我哋仲嗌咗几款小食添,包括有吉列炸蚝,蟹籽沙律,牛肉薯饼,炸鸡串。其中牛肉薯饼同我去日本食嘅一模一样都系咁好食。另外餐厅环境都好有特色,服务态度良好很细心。整体平评分都非常高,值得推介同朋友一齐食。