2024-09-03
📍牛大人台湾火锅 ⭐️极高CP值台式火锅牛大人台湾火锅不嬲都抵食,而家仲要做紧任食 Dreyer's雪糕🍦推广,唔嚟捧场就真系唔俾面😏 Book左枱食dinner ,7点去到已经全场full house❗️我地嗌左极上和牛🐮吃到饱套餐 ,120分钟🕰️任饮任食,有高质牛肉、台式小食、自助火锅配料、饮品及甜品,仲可以任食 Dreyer's同movenpick雪糕🍦,咁多嘢食价钱都只系$328!大癫!CP值高到吓亲人👍🏻 🏫餐厅走台式木系风格,环境舒适宽敞,加埋啲落地大玻璃,chill & cozy极上和牛套餐($328) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打得🥘边炉,汤底一定系重点,我哋拣咗「👵🏻阿嬷养生浓汤锅」,有浓浓嘅胡椒味同🧄蒜香味,汤入面仲加左唔少养生同健康配料,清甜得嚟又唔会咁油腻食肉兽嘅我哋嗌左手切封门柳、安格牛小排,A5黑牛。封门柳🐮虽然肉厚,但一咬落去肉汁就会标哂出黎,系咁多款牛肉入面,牛味最浓。相反牛小排 就非常嫩滑,厚薄适中,充斥着和牛嘅浓厚油脂香味,中意吃偏瘦肉嘅 buddies可以order呢一款。其他肉类就不过不失😂 另外餐厅每枱赠送一客澳洲M9和牛牛丸,牛丸🐂弹牙又多汁 自助区
极上和牛套餐($328) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
自助区有多款肉丸🍡同蔬菜🥬提供,最爱吃香菇贡丸及芋心贡丸,入口爽口弹牙。蔬菜就最钟意食水莲,吸收晒汤嘅精华,翠绿爽甜
必食黑松露海鲜浆,黑松露味好香
饮品🥤区有大量茶同汽水🧃选择,款式丰富,有洛神花、白桃乌龙、桂花乌龙等,仲有我超钟意嘅鸭屎香柠檬茶,质素拍得住d手摇店🧋
蜜桃啤酒🍺,酒味不算浓,但有淡淡桃香气,好啱夏天饮
甜品🍨我哋就order咗台湾仙草冻,口感爽滑弹牙,好消暑解凉。雪糕🍦有movenpick同dreyer's 选择,我哋就各试咗一款,为今晚嘅晚餐画上一个完美嘅句号😋
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推荐)- 👎🏻(可以唔使试)
🍱餐厅:牛大人台湾火锅吃到饱
🏫地址:荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心16楼
#stilleating 荃湾 #荃湾美食 #九龙美食 #香港美食 #新界美食 #hkfood #hkfoodie #foodie # 打边炉#hotpot