2023-11-02
👩🏻🤝👩🏼最近同朋友再战omakase,呢次体验非常好师傅好有耐性介绍每件寿司,又唔会有吹催我哋快啲食嘅感觉🥰为左银包著想👛 ,我同朋友㨂左星期日中午去食,可以用抵啲嘅价钱叹omakase ,唔洗赶住走之余,又可以慢慢打卡、慢慢食呢间都几full架,一定一定要预约💕˗ˏˋ Omakase ˎˊ˗ 中午时段~$530包括茶碗蒸、手握寿司12 款,另外仲有卷物同甜品🍮♡ 餐前茶碗蒸- 有满满嘅蟹肉同虾肉,口感好滑鳕鱼片- 非常酥脆,沾上沙律酱同辣粉更惹味♡ 手握寿司12 款北海道帆立贝- 以柚子叶同青柠汁配搭,几清新赤贝- 厚身以爽口,上面有竹炭叶衬托连子鲷- 以柚子酸汁配搭,饭里有生葱,比较少见.小池鱼- 以磨碎嘅葱蓉衬托,配上酱油更香甜枪鱿鱼- 以火枪烧过,口感微微弹牙,味道较清甜海胆-份量毫不留情,满满嘅海胆新鲜清甜,口感稠密而肥美.吞拿鱼- 份量好巨型,一口食唔哂,海苔炒过更香金目鲷- 以葱、豉油、酱油配搭,一啖入口好鲜甜深海池鱼-配左紫菜酱,非常提味,口感柔滑.虾- 超大只,仲有虾头虾膏,一次食哂全只,任何一个部位都唔放过中拖罗- 以白盐点缀,肥美而不油腻右口鱼边- 品种珍贵
师傅好有耐性介绍每件寿司,又唔会有吹催我哋快啲食嘅感觉🥰
呢间都几full架,一定一定要预约💕
˗ˏˋ Omakase ˎˊ˗
中午时段~$530
包括茶碗蒸、手握寿司12 款,另外仲有卷物同甜品🍮
♡ 餐前
茶碗蒸- 有满满嘅蟹肉同虾肉,口感好滑
鳕鱼片- 非常酥脆,沾上沙律酱同辣粉更惹味
♡ 手握寿司12 款
北海道帆立贝- 以柚子叶同青柠汁配搭,几清新
赤贝- 厚身以爽口,上面有竹炭叶衬托
连子鲷- 以柚子酸汁配搭,饭里有生葱,比较少见
小池鱼- 以磨碎嘅葱蓉衬托,配上酱油更香甜
枪鱿鱼- 以火枪烧过,口感微微弹牙,味道较清甜
海胆-份量毫不留情,满满嘅海胆新鲜清甜,口感稠密而肥美
吞拿鱼- 份量好巨型,一口食唔哂,海苔炒过更香
金目鲷- 以葱、豉油、酱油配搭,一啖入口好鲜甜
深海池鱼-配左紫菜酱,非常提味,口感柔滑
中拖罗- 以白盐点缀,肥美而不油腻
右口鱼边- 品种珍贵,鱼肉较实,油脂丰富
♡ 卷物
干飘卷- 传统日本葫芦瓜,非常地道
海带汤- 里面有海苔、海带同豆腐,清甜又唔会涸喉
♡ 甜品
芝士雪糕- 有非常浓郁嘅芝士味,好想encore
💬呢次Omakase 好高质,由师傅带住品尝珍贵嘅鱼生,一路食一路学咁,好长知识💕