2025-01-12 0 浏览
位于观塘成运工业大厦嘅一间日式小店,装修行文青风,感觉舒服自在。餐牌以日式西餐为主,可单点,亦有二人套餐,食物选择多样,有沙律、意粉、咖哩饭、汉堡及甜品等。我哋简单点咗个二人轻盈晚餐($273),包括餐汤、前菜、主菜、小食及饮品,所谓轻盈,其实都非常丰富。餐汤为罗宋汤,味道不错,亦非常足料。两个前菜分别为烟三文鱼沙律及牛油果沙律,味道清新,感觉健康。汉堡扒配日式咖喱饭 - 汉堡扒肉质鲜嫩,好香牛味。咖哩汁入口惹味,用嚟捞饭真系一流。豚肉芦笋卷配菇炊饭 - 豚肉带微微咸香,配搭清爽嘅芦笋,味道非常匹配。另外仲有沙律及秋葵作为配菜,好清新开胃嘅一个主食。单骨鸡翼炸得好松脆,上菜时保持热辣辣,好美味。餐饮点咗开心果燕麦拿铁及朱古力燕麦拿铁各一杯 - 两杯各自带开心果及朱古力味,各有特色,加埋燕麦,味道好香,口感好绵密。甜品有海盐雪糕及红桑子布朗尼选择,我哋每样点咗一款。海盐雪糕带咸味,加埋雪糕本身嘅甜味,感觉好特别。布朗尼朱古力共有三份,味非常浓厚,质地湿润,但外脆内软,钟意食朱古力甜品嘅朋友唔可以错过。餐厅食物质素唔错,价钱亦好合理,特别钟意佢环境好坐,好有文青感觉,啱晒同朋友倾偈饮嘢。

单骨鸡翼炸得好松脆,上菜时保持热辣辣,好美味。