2023-05-28
跟同事去D2 Place 食lunch, 原来可以上到10楼,有间装修非常别致的中式餐馆!我地早过1点到,唔算多人,在场职员热心招待!👍本来可以叫中菜,但大家想试下点心,所以叫左d 试下! 由于有高层在场唔方便张张影相,但因为食物太精致出色,仍然好想写食评记录一下~😌小笼包相当精致,皮好薄,而且入面充满肉汤,个人好喜欢!本身我好钟意食虾饺,件件皮软及烟韧,鲜虾馅料十分弹牙,好想食多几粒!烧卖亦非常出色,可惜冇影相!个人系非常喜欢食咸水角,每次去饮茶必点,今次见小猪造型非常可爱,而家外皮炸得好松脆,入面香口及肉汁满满!赞!春卷亦炸得松脆香口,可惜冇影相...奶皇包亦系我喜爱之一,奶紫色蒸包,馅料有奶皇及芋香,加上抹左金色表面,卖相增加唔少贵气!好味呢碟一粒粒切得好方正,唔讲都睇唔出系咩黎,食落非常鲜甜爽口,原来系鲜淮山~~冷盘上好开胃件件切得细心均匀嘅烧鱼,鱼肉鲜嫩滑口,正!
小笼包相当精致,皮好薄,而且入面充满肉汤,个人好喜欢!
春卷亦炸得松脆香口,可惜冇影相...
件件切得细心均匀嘅烧鱼,鱼肉鲜嫩滑口,正!