2024-11-21 120 浏览
夜阑人静,宵夜时段突然好想食串烧,比我系尖沙咀揾到间楼上日式居酒屋🏮,除咗有室内的座位,仲设有室外露天天台的座位,供客人呼吸新鲜空气😌!环境舒服,空间够大,约埋朋友三五知己出黎都无有怕!上菜之前餐厅员工会送上一块5色板,分别系唔同味道的调味料🧂,有抹茶🍵粉、一味粉、七味粉、咖喱粉、山椒粉,客人可以根据自己喜好试吓唔同嘅味道,令串烧锦上添花。个人最推荐抹茶粉,觉得同所有食材都好夹!一坐低当然要叫两杯啤酒🍻先😆,之后再点啲左酒小吃😋:烧鳕鱼干(又香又脆,送酒一流)酱油烧饭团🍙(酱油扫在饭团烧到焦焦脆脆,非常香口)鸡下心(估唔到咁好食!又爽口!)鸡肾(味道唔错!好有咬口!)鸡颈肉(鸡的味道好香浓!糯米鸡肉棒(好香,咬落烟烟韧韧好特别)水牛芝士烟肉卷🫔(大推荐👍🏻,芝士🧀与肉的配搭真的一绝!🥰)鸡软骨(胸)(比平时的鸡软骨还大,每一口都是香香脆脆的)唐辛子(这个不辣喔,怕辣的朋友不用怕😂)福冈秋葵(铺在上面的木鱼丝超重料!)甜品:抹茶厥饼(软软糯糯,从小就很喜欢吃)📍火赤 (尖沙咀)地址:尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀居酒屋 #尖沙咀餐厅 #居酒屋 #日式餐

个人最推荐抹茶粉,觉得同所有食材都好夹!

一坐低当然要叫两杯啤酒🍻先😆,
之后再点啲左酒小吃😋:
烧鳕鱼干
(又香又脆,送酒一流)
酱油烧饭团🍙
(酱油扫在饭团烧到焦焦脆脆,非常香口)
鸡下心
(估唔到咁好食!又爽口!)
鸡肾
(味道唔错!好有咬口!)
鸡颈肉
(鸡的味道好香浓!
糯米鸡肉棒
(好香,咬落烟烟韧韧好特别)
水牛芝士烟肉卷🫔
(大推荐👍🏻,芝士🧀与肉的配搭真的一绝!🥰)
鸡软骨(胸)
(比平时的鸡软骨还大,每一口都是香香脆脆的)
唐辛子
(这个不辣喔,怕辣的朋友不用怕😂)
福冈秋葵
(铺在上面的木鱼丝超重料!)
甜品
抹茶厥饼(软软糯糯,从小就很喜欢吃)

📍火赤 (尖沙咀)
地址:尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼

#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀居酒屋 #尖沙咀餐厅 #居酒屋 #日式餐厅 #露天餐厅 #小酒馆 #串烧 #宵夜 #宵夜美食 #夜猫子 #深宵食堂